ma.gurushealth.ru

Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст со мирис на лимон масло. Vanililnonamida содржина од 0,4% и 2,5% 2-butoxyethyl естер на никотинска киселина

маст "Finalgon"(Unguentum "Finalgon"*). Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст со мирис на лимон масло. Vanililnonamida содржина на 0,4% и 2,5% 2-butoksietilovogoefira никотинска kisloty.Oba супстанции предизвикуваат дилатација на капиларите и долго giperemiyukozhi (види. Nikofleks-крем), кога се нанесува на кожата имаат оттргнува, аналгетик, антиинфламаторни deystvie.Maz пропишани за мускулите и болки во зглобовите од различно потекло, tendovaginitah, лумбаго, невритис, ишијас, спортски travmah.Primenyayut локално (на барање на кожата). Првично (првата апликација) вадат од цевка на апликаторот (пластична плоча) не повеќе од O, 5 smmazi. Оваа сума е доволна за премачкување на површината diametrompriblizitelno 5 - 7 см користење маст апликатор vkozhu темелно нанесуваат во погодената област и покриени тоа волнена крпа .. Акција mazirazvivaetsya неколку минути, максималниот ефект е cherez20 - 30 мин. Со повторна употреба на реакција на маст може да се намали, која бара зголемување на дозата. Во сите случаи, дозата треба да се користи bytindividualnoy.Maz 2 - 3 пати на ден, за време на третманот - не повеќе од 10 dney.Esli кожата доби многу на маст треба да се отстранат преку крпа натопена со растително масло. По секоја употреба на маст neobhodimotschatelno ги мијат рацете со сапун и вода. По контакт со мукозните масти obolochkivoznikaet zhzheniya.Maz чувство не може да се примени за да се скршени кожата и мукозните мембрани. Пациентите со чувствителна кожа по примена на маста да се топли vannyne rekomenduetsya.Vozmozhna свој начин на размислување. Во овие случаи, маст otmenyayut.Forma производот: алуминиумски цевки 30 или 50 g.Hranenie: на суво, ладно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Oktitsil (octicylum). 2-oktiltsiklopropankarbonovaya киселина. Слатка, транспарентен, безбоен или…Oktitsil (octicylum). 2-oktiltsiklopropankarbonovaya киселина. Слатка, транспарентен, безбоен или…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…
» » » Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст со мирис на лимон масло. Vanililnonamida содржина од 0,4% и 2,5% 2-butoxyethyl естер на никотинска киселина