ma.gurushealth.ru

Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10% anilide салицилна киселина и 10% од маст база која се состои од етил целосолв, емулгатор, метилцелулоза и вода за да 1OO%. Маст светло сива боја

маст <ЦИНКУНДАН>(Unguentum ) .Maz, undecylenic киселина која содржи 10% цинк сол на undecylenic киселина 10% anilide салицилна киселина и 10% од маст база која се состои од етил целосолв, емулгатор, метилцелулоза и vodydo 1OO% .Maz светло сива, униформа конзистентност, со карактеристичен мирис .Soderzhaschiesya маст во undecylenic киселина, соли и натриум anilidsalitsilovoy киселина (salicylanilide) мора на локално и фунгицидни primeneniifungistaticheskoe deystvie.Primenyayut за лекување на габични заболувања kozhi.Maz нанесуваат во погодените области за да се и 2 пати на ден (наутро и навечер) Продолжена третманот зависи од природата и текот на болеста и резултатите од микроскопски преглед на исчезнувањето на патогените габи. Третманот обично трае 15 - 20 дена или подолго, во зависност од ефикасноста. За време на третманот со миро и по нејзиното завршување, се препорачува да се прав погодените области во прав <Дустундан>>, содержащимосновные составные части мази <Цинкундан> и тальк.Форма выпуска: в стеклянных банках с плотно завинчивающимися крышкамипо 30 г-Хранение: в прохладном месте.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен…Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен…
Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…
» » » Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10% anilide салицилна киселина и 10% од маст база која се состои од етил целосолв, емулгатор, метилцелулоза и вода за да 1OO%. Маст светло сива боја