ma.gurushealth.ru

Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај забележливо зеленкаста нијанса. Состав: kolhamina 0,5 g, 0.15 g тимол, sintomitsina 0.05g, 26 g емулгатор, алкохол 6 g, вода 67,3 g (по 100 g маст)

Маст KOLHAMINOVAYA 0,5% (Unguentum Colchamini 0,5%) .Odnorodnaya тежина светло крем боја со едвај забележливо zelenovatymottenkom.Sostav: kolhamina 0,5 g, 0.15 g тимол, sintomitsina 0.05g, 26 g емулгатор, алкохол 6 g, вода 67,3 g (по 100 g маст) .Insert за третман на рак на кожата (I и IIstady егзофитните и endophytic форми). На површината на туморот и околното ткиво во областа на 0.5 - 1 шпатула smnanosyat 1,0-1,5 g на маст, затворена со газа и гипс залепени. Дневен-превиткување промени на секое облекување внимателно отстранување на остатоците од претходните маст и подмачкување raspadayuschuyusyaopuholevuyu ткиво, тоалет производи тумор обем. Распадот opuholinachinaetsya обично по 10 - 12 smearing. Во текот на третманот трае 18 дена и 25 само во одредени случаи (endophytic) - 30 - 35days. По престанок на примената на маст се применува за 10 - 12 dneyasepticheskuyu завој и да се произведе темелно тоалет rany.Imeyutsya податоци за маст kolhaminovoy употреба во третман на вирусни borodavokkozhi etiologii.Primenenie масти контраиндициран кај рак на кожата фази III и IV со метастази. Да не се нанесува kolhaminovuyu маст во близина на мукозните obolochek.Kolhamin продира низ кожата и мукозните мембрани и во големи dozahmozhet причина леукопенија и други несакани ефекти кои може да се случи при користење на дрога маст vnutr.Primenyat потребно претпазливост: не треба да се применува повеќе од 1,5 g Vodin техника е да се испита систематски крвта и mochu.Pri првиот знак на токсичен ефект откажете маст, naznachayutglyukozu, аскорбинска киселина, или други психотропни leucogen leykopoeza ако е потребно ре- ivayut krov.Forma порака: 25 гр банки портокал stekla.Hranenie: Листа А. на ладно, темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…
Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…Маст hinifurila (unguentum chinifurili). Hinifuriln- (5-dietilaminopentil2) 2 [2`- (5…
» » » Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај забележливо зеленкаста нијанса. Состав: kolhamina 0,5 g, 0.15 g тимол, sintomitsina 0.05g, 26 g емулгатор, алкохол 6 g, вода 67,3 g (по 100 g маст)