ma.GurusHealth.ru

Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен ланолин, прочистена свинско масти и масти говеда прочистен. Се содржи околу 30% од метална жива

Маст непостојаниот GRAY (Unguentum Hydrargyri cinereum) .Sostoit на жива масти концентрирани, безводен ланолин, и прочистена zhirasvinogo масти прочистен говеда. Кои содржат околу 30% од метален метални. Хомогена маст сива tsveta.Primenyayut уста за триење во кожата за кожа паразитски болести, а понекогаш и во третманот на пациентите сифилис (во печатена protekayuschihsluchayah) .Protivopokazaniya: егзема, ихтиоза, amphodontosis, бубрежни заболувања, туберкулоза legkih.Forma Производство: неметални (стакло или порцелан ) bankahpo 25 g.Hranenie: на ладно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Меркур дихлорид. (Hydrargyri dichloridum). Синоними: жива дихлорид, живин хлорид, корозивни…Меркур дихлорид. (Hydrargyri dichloridum). Синоними: жива дихлорид, живин хлорид, корозивни…
Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…
Меркур monochloride (hydrargyri monochloridum). Синоними: каломел, жива monochloride, calomelas,…Меркур monochloride (hydrargyri monochloridum). Синоними: каломел, жива monochloride, calomelas,…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…
» » » Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен ланолин, прочистена свинско масти и масти говеда прочистен. Се содржи околу 30% од метална жива