ma.GurusHealth.ru

EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел кристален прав со специфичен мирис

EtOH (Aethonium) .1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум dihlorid.Bely кристален прав со специфичен мирис. Лесно растворлив во вода, растворлив во spirte- pH на 1% воден раствор од 4,5 - 5,5.Preparat е bischetvertichnym амониум соединение. Дава бактериостатско и бактерицидно дејство, е ефикасен против стрептокок, Staphylococcus и други микроорганизми. Таа има детоксикација ефект на стафилококна токсин. Има mestnoanesteziruyuscheyaktivnostyu, поттикнува исцелување ran.Primenyayut однадвор со трофични чиреви, гноен, со испукани брадавици, ректумот, со чешање дерматоза, стоматитис, гингивитис, priyazvah рожницата, кератитис, воспаление на средното уво и dr.Ispolzuyut и трофички чирови, зрачење повреди kozhi.Dlya третман на рани, чиреви, итн применуваат локално во форма од 0.02 - 1% раствор и 0,5 - 2% маст. За канал пополнување расипани заби користи pastu.Rastvory etoniya 7% за да се подготват изотоничен раствор на натриум хлорид, маст - на безводен ланолин или ланолин vazelino- osnove.Dlya третман на чир на рожницата, кератитис и другото око лезии ID се користи, 1% раствор etoniya. Администрира во конјунктивалното ќесе на 1 - 2 kapleZ пати на ден за до 10 дена. Во иста концентрација користат во лекувањето на гноен отитис медиа, ангина et al. (Машина, прскање аеросол). При лекување стоматитис користење на 0,5% раствор во videapplikatsy (15 - 20 мин 2 - 7 дена) .Ако различни заболувања на кожата, трофички чирови, испукани брадавиците etal. со користење на 0.5 - 1% маст. Курсот за третман на 3 дена до 1 mes.Formy Производство: прав (за решение) - mazi- pasta.Maz etoniya (Unguentum Aethonii) 0,5% и 1%, светло жолта tsvetaso специфични порака zapahom.Forma: во стаклени тегли 25 g.Hranenie: листа Б. во мракот meste.Pasta etoniya (тестенини Aethonii). Massubelogo е хомогена боја со жолтеникава нијанса и ниска специфична zapahom.Soderzhit etoniya 7 делови, делови 71 и 22 делови дентин праска masla.Primenyayut во стоматолошка пракса, кога пополнување zubov.Forma Производство: во стаклени тегли за 20 g.Hranenie: прав - во добро затворени стакло сад под нормални usloviyah- паста - сува (на собна температура).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Sigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален правSigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален прав
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Амониум хлорид (ammonii shloridum). Синоними: амониум хлорид, "амонијак", acidamon,…Амониум хлорид (ammonii shloridum). Синоними: амониум хлорид, "амонијак", acidamon,…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…
» » » EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел кристален прав со специфичен мирис