ma.gurushealth.ru

Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1 g, trimecaine 4 g, 4 g на methyluracyl и полиетилен оксид (база) до 100 g маст бледо жолта со една зеленкаста нијанса

DI0KSIKOL (Dioxycolum) .Kombinirovanny дрога во маст (Unguentum ) Се состои од 1OO g dioksidina 1 g, trimecaine 4 g, 4 g на methyluracyl ipolietilenoksida (база) до 100 g.Maz светло жолта боја со зеленикава ottenkom.Primenyayut локално возрасни гноен рани во фаза I (pyo-некротични заздравувањето на раните процес .Mazyu импрегниран со стерилна газа, која рана pyhlo tamponiruyut Преливи врши секојдневно до целосна рана чистење некротични otgnoyno содржина Кога голема количина на маст рана површина не треба да надминува 1OO g sutki.Protivopokazaniya: .. см Dioksidin.Forma ослободување. : Во банките портокал стакло за 30 и 100 g.Hranenie: Листа Б на ладно, темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
» » » Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1 g, trimecaine 4 g, 4 g на methyluracyl и полиетилен оксид (база) до 100 g маст бледо жолта со една зеленкаста нијанса