ma.GurusHealth.ru

Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison, хидро-adreson, synthacort итн бел кристален прав.

Хидрокортизон ацетат (Hydrocortisoni acetas) .Sinonimy: Abbocort, Cortibel, Cortoderm, Hydrison, хидро-Adreson, Synthacort и dr.Bely кристален прав. Практично нерастворлив во vode.Pri администриран интрамускуларно (како суспензија обезбедува zheeffekt и предизвикуваат исти несакани ефекти, како кортизон и atsetat.Pri топично администрирани како суспензија во заедничкиот шуплината (интрасиновијална) има силна анти deystviebez заедничка земја yavleniy.Naruzhno се нанесува како 1% маст алергиски zabolevaniyahkozhi.Forma на производот: во цевки од 5 g.Dlya администрација во зглобовите произведени (во 2 ml ампули) lekarstvennayaforma суспензија на хидрокортизон ацетат 2.5% до Ine ktsy (суспенсио Hydrocortisoni acetati 2,5% про injectionibus) .Insert за исти цели како и во истите дози како микрокристална суспензија gidrokortizona.Vzves протресе пред употреба vzbaltyvaniyapredstavlyaet дрога, откако кашеста маса на бела или бела до жолтеникаво бел производ tsveta.Forma .: во ампули, спакувани ampul.Hranenie 5: листа Б во темница meste.V офталмолошка практика (. конјунктивитис, blepharitis, иритис, iridotsiklitah, кератитис, дерматитис возраст, итн) со користење на 0,5% glaznuyumaz (Unguentum Hydrocortisoni acetatis 0,5%). Со директна инјектира Миро Твен од цевка во конјуктивалната meshok1 - 3 пати на ден во зависност од природата zabolevaniya.Preparat контраиндициран кај вирусни и габични болести на окото, туберкулоза glaz.Pri инфламаторни заболувања на окото и пропишува суспензијата на хидрокортизон во форма на капки за очи (0.5 - 2.5% ) 2 капки во конјунктивалното ќесе 3 - 4 пати во производство den.Forma: во цевки од 2,5 g.Maz <<Кортикомицетин>> (Unguentum <>) Бела tsvetas жолтеникава нијанса. Содржи 0.5 g на хидрокортизон ацетат, 0,2 g на хлорамфеникол, 10 g безводен ланолин, вазелин imasla медицински вазелин 22,5 g, други полнила и вода distillirovannoydo 100 g.Primenyayut во воспалителни и алергиски заболувања на кожата, комплициран микробиолошки флора tomchisle чувствителни на хлорамфеникол (заразени и микробиолошки zkzemy, неуродермитис, pyoderma et al.). Maznanosyat тенок слој да се погодените области 2 - 3 пати на ден sutochnoydoze од 2 до 30, со употреба на оклузивни завои naznachayutv дрога дозата да се намали 1 на ден. Во текот на третманот продолжува obychno7 - 10 (30) dney.Maz контраиндициран кај туберкулоза, габични и вирусни заболувања на кожата, улцеративен лезии на кожата, рани, бременоста. Во примената на маст може да се чеша, црвенило, болка, влошување ostryhvospalitelnyh реакции е во овие случаи маст otmenyayut.Forma издавање: алуминиумски цевки до 15 g.Hranenie: Листа Б. ладно место. Хидрокортизон ацетат, исто така, се вклучени во формулацијата со емулзија<<Фенкортизол>> (см.Фенилсалицилат) и мази <<Сульфодекортэм>> (см. Сераосажденная) .
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Суспензијата на zymosan (суспенсио zymosani). Системот за потпирање (1: 1000 во изотоничен раствор…Суспензијата на zymosan (суспенсио zymosani). Системот за потпирање (1: 1000 во изотоничен раствор…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Деоксикортикостерон ацетат (desoxycorticosteroni acetas). 4-прегнен-21-ол-3,20-дион ацетат.…Деоксикортикостерон ацетат (desoxycorticosteroni acetas). 4-прегнен-21-ол-3,20-дион ацетат.…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Не-ovlon (не-ovlon). Комбиниран препарат кој содржи прогестоген норетистерон ацетат (м.) И естроген…Не-ovlon (не-ovlon). Комбиниран препарат кој содржи прогестоген норетистерон ацетат (м.) И естроген…
» » » Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison, хидро-adreson, synthacort итн бел кристален прав.