ma.gurushealth.ru

Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично нерастворлив во вода

Сулфур ДАВАЊЕ (сулфур praecipitatum) .Melchayshy аморфен бледо жолта прав, без мирис. Prakticheskinerastvorim vode.Pri во интеракција со органски соединенија на сулфур и сулфиди формирана pentationovaya киселина која има антимикробно и антипаразитски aktivnostyu.Primenyayut уста како масти (5 - 10 - 20%) и на прав во третман на кожни заболувања: себореа, sycosis, псоријаза, итн .Primenenie сулфурна маст е релативно едноставен и effektivnymmetodom третман chesotki.Sera депонирани дел од mazey.1 серија. Сулфурна едноставен маст (Unguentum sulfuratum simpleh). Состав: 100 g seryosazhdennoy, маст емулзија вода / 200 g на вазелин е произведен во алуминиумски туби 40 Г.2. Маст сулфурна салицилна 2% или 5% (Unguentum salicylici sulfuratum AUT 2% 5%). Состав: сулфур предизвикана 2 или 5 g на салицилна киселина или 5 g од 2, медицински вазелин 100 g е произведен во стаклени тегли 25 g
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Sera Прочистена (сулфур depuratum). Парична казна во прав лимон жолта боја. Растворлив во вода,…Sera Прочистена (сулфур depuratum). Парична казна во прав лимон жолта боја. Растворлив во вода,…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…
Naftalan масло е рафинирано (narhthalanum liquidum raffinatum). Комплексот мешавина на…Naftalan масло е рафинирано (narhthalanum liquidum raffinatum). Комплексот мешавина на…
» » » Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично нерастворлив во вода