ma.gurushealth.ru

Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела, вазелин, глицерол, емулгатор. Миро е кафеаво-жолта боја со ароматичен мирис

маст "PROPOTSEUM"(Unguentum "Rropoceum") .Soderzhit 10% прополис екстракт густ, бел вазелин, глицерин, emulgator.Maz кафеаво-жолта боја со ароматични zapahom.Primenyaetsya како додаток во третманот на хронична егзема, неуродермитис, пруритични дерматози, долгорочно лекување на трофични чиреви. Маст намалува чешање и болка, го забрзува епителизацијата. Се применува на погодената површина од 1 - 2 пати на ден или секој втор ден (или без него podpovyazku). Во текот на третманот 2 - 3 Ned.pri примена на масти може да се чеша, црвенило на кожата. Во овие случаи, третманот со маст prekraschayut.Protivopokazaniya: акутна егзема, алергиски реакции на храна pchelovodstva.Forma порака: во цевки на 30 и 50 g.Hranenie: на ладно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
» » » Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела, вазелин, глицерол, емулгатор. Миро е кафеаво-жолта боја со ароматичен мирис