ma.gurushealth.ru

Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со serovatym, со слабо карактеристичен мирис

ASPERAZA (Asperasa) .Fermentny протеолитички preparat.Amorfny прав од светло-кафеава боја со примеси serovatym, со слабо карактеристика апликација zapahom.Pri површина lyses некротични и gnoynyenalety- се користи како маст за чистење од некротични massgnoynyh рани, антракс, изгореници, bedsores итн .Nanosyat маст тенок слој да се под влијание uchastki- nakladyvayutvlagozaschitnuyu завој. Промена на завој секој ден со отстранување на омекнат некротични massy- изгореници, завој промена c3 1 пати - 4 dnya.Protivopokazano примена на маст на рана крварење и распаѓање opuholi.Forma на производот: asperazy маст (Unguentum asperasi) - 2% маст (бела со светло кафена сенка и слаб harakternymzapahom) во алуминиумски туби од 15 или 25 g.Hranenie: суво, темно место на температура од + 2 до + 10 "В.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
» » » Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со serovatym, со слабо карактеристичен мирис