ma.GurusHealth.ru

Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на никотинска киселина 0.02 g, 25 маст база со тежина g хомогена крем бела со жолта нијанса, која содржи од 1 g 100 U хепарин.

Маст хепарин (Unguentum Nerarini) Состав на: хепарин, 2500 IU, anestezina 1 g на бензил efiranikotinovoy киселина 0.02 g, маст база до 25 g.Odnorodnaya крем бела со жолта нијанса, која содржи од 1 g 100 U надворешно geparina.Primenyayut на површински тромбофлебитис екстремитети, флебитис, после се повторува интравенска инјекција, венска тромбоза на хемороиди, чиреви konechnostey.Postepenno ослободен од хепарин маст го намалува воспалението и има антитромботичните ефект, никотинска естер abenzilovy Kis многу се проширува poverhnostnyesosudy, промовирање на апсорпција на хепарин. Anestezin okazyvaetobezbolivayuschee deystvie.Maz се тенки (0.5 - 1.0 g по порција diametrom3 - 5 cm) 2 - 3 пати на ден и нежно се нанесуваат во кожата. Кога ostromvospalenii вени hemorrhoidal намачкани со маст ilibyazevuyu ленено платно, кое е надредениот на неговата хемороиди ilivvodyat преку задните тампон prohod.Pri улцерозен и некротични процеси, намалување на примената хепарин thrombopenia svertyvaemostikrovi масти protivopokazano.Forma производот: во цевки 10 и 25 g.Hranenie : листа Б на ладно, суво место, заштитено од svetameste.Sm. На маст, исто така, butanedioic, Troxevasin.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен…Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен…
Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida…
Хепаринот покажува силна антикоагулантна и антитромботичните активен, но краткотрајно дејство и…Хепаринот покажува силна антикоагулантна и антитромботичните активен, но краткотрајно дејство и…
» » » Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на никотинска киселина 0.02 g, 25 маст база со тежина g хомогена крем бела со жолта нијанса, која содржи од 1 g 100 U хепарин.