ma.gurushealth.ru

Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida 0.005 g во 100 g на медицински вазелин (1:20 ooo). Маст на бела или жолта боја

маст "psoriasin"(Ungentum "Rsoriasinum") .Maz се состои од dihlordietilsulfida 0.005 g во 100 g на медицински вазелин (1:20 Ltd). Бела или жолта маст tsveta.Dihlordietilsulfid, или сенф гас, се однесува како trihlortrietilamin, дел од antipsoriatikuma на супстанции блистер deystviya.V голем разредување (1:20, 000) се користат за лекување на псоријаза (во стационарната фаза) и алопеција oblysenii.Do почеток редовен третман kozhibolnogo утврди чувствителност на дрога. Со добра издржливост да се движат sistematicheskimvtiraniyam.Sposob апликација, времетраењето на третманот, мерки на претпазливост и контраиндикации се исти како и во изборот на маст "Antipsoriatikum". Psoriasin има поизразена Сензибилизирање капацитет од antipsoriatikum- алергиски реакции може да се примени ненамерно булозните tipa.Pri егзацербација на псоријаза може да се случи со транзицијата во издувните eritrodermiyu.Forma: на алуминиумски цевки 25 и 35 g и стакло bankahpo 100 g.Hranenie: Листа A.Pravila напушти и работа со производот се исти како и за antipsoriatikuma.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Apizartron нови (arisartron Neu) *. Миро е off-бело или бела боја. Содржи 1OO грама на пчела отров…Apizartron нови (arisartron Neu) *. Миро е off-бело или бела боја. Содржи 1OO грама на пчела отров…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
» » » Маст "psoriasin" (ungentum "rsoriasinum"). Маст содржи dihlordietilsulfida 0.005 g во 100 g на медицински вазелин (1:20 ooo). Маст на бела или жолта боја