ma.gurushealth.ru

Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan, plastenan

ATSEMIN (Aceminum) .Natrievaya сол e-atsetilaminokapronovoy kisloty.Sinonimy: Plastenan, Plastenan.Bely или бела до жолто бел кристален прав soslabym специфичен мирис. Растворлив во vode.Preparat aminokaprononoy киселина е изведен, но deystviyuotlichaetsya од вторите. Специфични aktivnostyuatsemin нема антифибринолитични. Функција deytviya atsemina е sposobnostochischat рани од некротични маси, намалување на излачување, го забрзува епителизацијата и регенерација tkaney.Primenyayut atsemin за лекување на долгорочни зараснување на рани, изгореници, фрактури atakzhe затворен, особено на долгите коски не-Унија, за да се забрза формирањето на пост-оперативна козметички rubtsa.Primenyayut atsemin локално во форма на 5% масти и лосиони, како и внатре vvide 25% rastvora.Maz atsemina (Unguentum Asemini) од светло жолта или кафеава zheltogotsveta- применува на чисти и prodez nfitsirovannuyu рана poverhnostezhednevno или 1 на секои 2 - 3 дена за 10 - 30 дена. Лосиони од 25% раствор направите дневно. Внатре се 25% раствор од 20 ml на 1 - 3 во третманот ден продолжува 1.5 - 2 Ned.pri фрактури на коските, се зема орално веднаш по повредата со 20 ml, 2 пати на ден за 10 дена, а потоа, по пауза и да се направи радиографски контрола потврдување почнуваат осификација пченка, prodolzhayutpriem да цвест pereloma.Pri третирање на површини на рани може да primeneniepreparata во комбинација навнатре и naruzhno.Primenenie дрога контраиндициран со септичен и infitsirovannyhranah и ослободување на beremennosti.Formy: 5% маст алуминиумски туби од 25 g-25% раствор на vpolietilenovyh шишиња од 100 ml.Hranenie: раствор - во темно место, маст - на ладно и суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Natriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicumNatriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicum
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
» » » Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan, plastenan