ma.GurusHealth.ru

Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна (конзистентност глицерол) течност од светло жолта боја со слабо карактеристичен мирис, горчлив вкус

TSIGEROL (Sugerolum) .4,8 (+) -DL-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya kislota.Prozrachnaya мрсна (конзистентност глицерол) течност од светло жолта боја со слабо карактеристичен мирис, горчлив вкус. Nerastvorimv вода, растворлив во органски растворувачи. Стерилизира obychnymimetodami.Primenyayut локално во третманот на гранулација рани, трофични чиреви и изгореници површини t.p.Tsigerolom навлажнет стерилна газа, која заздравувањето на површината nakladyvayutna се компресира и обложена хартија. За големи површини на рани и обилни испуштање на компресира хартија или не nakladyvayut.Ranu чир пред примена tsigerola исчистени од гној. За големи површини на рани (20 cm2) tsigerol разредена во стерилни растително масло во сооднос од 1: 5. Преливи обично се направени по 1 - 2 дена, изгореници - по 4 - 5 dney.Mozhet се користи како маст tsigerola (10 - 25%) на вазелин-ланолин osnove.Tsigerol генерално добро се поднесува. Кога се нанесува неразреден tsigerola на големи површини на рани чувствува zhzhenie.Forma отпуштете го: во портокалова стаклени шишиња од 50 g
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Rekutan (recutanum). екстракт вода-алкохол од камилица цвеќиња. Течни темно кафеава боја со…Rekutan (recutanum). екстракт вода-алкохол од камилица цвеќиња. Течни темно кафеава боја со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Torfot (torfotum). Производ тресет дестилат (од одредени области со одредени параметри).…Torfot (torfotum). Производ тресет дестилат (од одредени области со одредени параметри).…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
» » » Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна (конзистентност глицерол) течност од светло жолта боја со слабо карактеристичен мирис, горчлив вкус