ma.GurusHealth.ru

Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил) амониум 3-хидрокси-2-naphthoate. Светло жолта или светло жолта до зеленкаста прав, без мирис, горчлив вкус

DIFEZIL (Diphezylum) .N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил) -ammoniya3 - хидрокси-2-naftoat.Svetlo-жолта или светло жолта да зеленкаста прав bezzapaha, горчлив вкус. Практично нерастворлив во вода, тоа е тешко rastvorimv spirte.Po хемиска структура е изведен naftamona. Применета dlyalecheniya trihotsefaleza.Naznachayut внатрешно празен стомак (1/2 - 1 час пред јадење 3 пати на ден) techenie5 дена во дневна доза за возрасни - 5 g, за деца 2,5 - 5 години - 2,5 - 3,0 g 6 - 1o години - 3.5 - 4.0 грама, 11 - 15 години - 4.5. Според други шеми треба да биде difezil 2 или 1 прием (на гладно) во следниве дози: за деца на возраст од molozhe5 - 2,5 g, 6 - 7 s - Ш g, 8 - 10 години - 4 g, 11 или повеќе години и возрасни - третман 5 се врши за 5 дена podryad.Poroshok difezila возбуда во шеќерен сируп или вода. не е потребна претходна подготовка (куќа лаксатив, исхрана). Pripokazaniyah (присуство на whipworm јајца во измет), се повторува cherez2 третман - 3 Ned.pri апликација difezila гадење, повраќање, зголемена столче по донесувањето preparata.Preparat откажување контраиндициран со остри неправилности pecheni.Forma Карактеристики на производот: poroshok.Hranenie- во суви место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Pirviny памоат (rurvinii ramoas). 6-диметиламино-2- [2- (2,5-диметил-1-фенил-3-пиролил) винил]…Pirviny памоат (rurvinii ramoas). 6-диметиламино-2- [2- (2,5-диметил-1-фенил-3-пиролил) винил]…
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
» » » Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил) амониум 3-хидрокси-2-naphthoate. Светло жолта или светло жолта до зеленкаста прав, без мирис, горчлив вкус