ma.GurusHealth.ru

Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck Alpine (hedysarum alpinum l

ALPIZARIN (Alpisarinum) .Preparat растение има protivovirusnoyaktivnostyu. Подготвено од алпски билки Hedysarum (Hedysarumalpinum L.) и Hedysarum пожолтување (N. flavescens), за мерење. мешунките (Fabaceae) .po хемиска структура на 2-С-b-D-гликопиранозид) -1,3,6,7-tetraoksiksantonom.Po структура има сличности со flakozidom.Melkokristallichesky прав од жолта светлина korichnevogotsveta. Нерастворлив во vode.Preparat ефикасни против ДНК вируси gruppygerpesa. Инхибиторен ефект за репродукција на херпес симплекс вирусот се јавува главно во раните фази на развој кај возрасни virusa.Primenyayut внатрешно и надворешно во едноставен gerpese.Vnutr земени (без оглед на оброк) до 0,1 g (1 таблета) 3 - 4 пати на ден за 5 - 10 дена. Истовремено пропишани локални апликации alpizarina 5% маст на кожата, и 2% маст - naslizistye школка. Маста се нанесува на засегнатата кожа bezpovyazki 2 - 3 пати на ден. Терапевтски ефект boleevyrazheno дрога во раните фази на болеста. Времетраење на третманот е од 10 до 30 дена, во зависност од тежината на болеста и форма. Во релапс препорачува повтори kursy.Protivopokazaniya: бременост и индивидуални neperenosimost.Formy порака на таблети жолто зелена боја За 1 g на пакет од 20 shtuk- 2% или 5% маст од светло жолта (2%) во жолта (5 %) обоени со една зеленкаста нијанса и сиромашните spetsificheskimzapahom во цевки на 10 g (2%) и 10 или 20 g (5%) на чување: таблети - заштитен од светлина meste- маст - на ладно, темно место ..
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…
Oktitsil (octicylum). 2-oktiltsiklopropankarbonovaya киселина. Слатка, транспарентен, безбоен или…Oktitsil (octicylum). 2-oktiltsiklopropankarbonovaya киселина. Слатка, транспарентен, безбоен или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…
Bonafton (vonaphtonum). 6-бромо-1,2-naphthoquinone. Црвеникаво-портокал кристален правBonafton (vonaphtonum). 6-бромо-1,2-naphthoquinone. Црвеникаво-портокал кристален прав
» » » Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck Alpine (hedysarum alpinum l