ma.GurusHealth.ru

Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја

LIPAMID (Lipamidum) .Amid kisloty.Kristallicheskoy липоична прав е светло жолта боја. Prakticheskinerastvorim во вода, малку растворлив во spirte.Pokazaniya за употреба се исти како и на липоична киселина. Prikoronarnom атеросклероза се 0,025 - 0,05 g 3-пати на ден за време на третманот 20 - 30 дена. Кога инфективен хепатит (во раните фази) да назначи 0,025 g од 3 пати на ден во комбинација со пиридоксин idrugie витамини, и ако е потребно - со kortikosteroidami.Pri дијабетична полинеуритис - 0,025 - 0,05 g 3 пати den.Povtornye курсеви спроведени по интервал од траење 1 mes.Preparat подобро толериран од липоична киселина и rezhevyzyvaet феноменот-страна во некои случаи, можно диспепсија се протега со намалување на дози или prekrascheniipriema preparata.Forma порака на таблети 0.025 g обложени школка zheltog otsveta, во пакет од 50 shtuk.Hranenie: на суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Batriden (vatridenum).…Batriden (vatridenum).…
Etamid (aethamidum). 4-N, N-диетил-p-sulfobenzoic киселина. Бел кристален прав, без мирис и без вкусEtamid (aethamidum). 4-N, N-диетил-p-sulfobenzoic киселина. Бел кристален прав, без мирис и без вкус
Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…
Silabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален правSilabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…
» » » Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја