ma.GurusHealth.ru

Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав

TSIMINAL (Ciminalum) .para-Нитро-a-chlorocinnamic aldegid.Svetlo жолт кристален прав. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во spirte.Podavlyaet (локално) Грам-флора, промовира epithelialization и лекување ran.Primenyayut топично за третман на pyoderma, trofichesnih oslozhnennyhinfektsy чиреви, изгореници одделение-II како додаток во третман на рани инфицирани со Pseudomonas aeruginosa на мали гранулирање на рани и се одвојува sgnoynym dr.Naznachayut во форма на прав (за посипување) или проширувања суспензија 1% и 3%, што се применува на површината povezhdennuyu од 5 mg по 1 cm .Perevyazki итн чума по 3 - 5 Dnei.pri долгорочна употреба на лекот може да предизвика дерматитис, чувство на печење и чешање на местото primeneniya.Preparat контраиндициран во длабоки изгореници и ослободување ekzemah.Forma: во пакет од 5 g.Hranenie: Листа Б. Во темно место .
Сподели на социјални мрежи:

Слични
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
» » » Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав