ma.GurusHealth.ru

Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на формалин

Pentoxy (Rentoxylum) .4-метил-5-oksimetiluratsil.Bely кристален прав има слаб мирис на формалин. Многу малку растворлив во вода, практично нерастворлив во алкохол, растворлив во rastvorahedkih schelochey.Podobno methyluracil, pentoxyl се однесува на пиримидин деривати дојде C methyluracil фармаколошки svoystvam.Primenyayut leykopoeza како стимуланс за истиот индикации дека metiluratsil.Imeyutsya податоци pentoksila поволни ефекти кај пациенти со трофични чиреви, изгореници, фистули, фрактури на коските, како и неговите терапевтски ефикасноста на чир на желудникот и хронична pankreatite.Primenyayut и кај пациенти S со инфективни и воспалителни zabolevaniyamiorganov здивот тече со неутропенија и угнетување fagotsitoza.Naznachayut внатре. Времетраење на третманот 15 - 20 дена, во зависност од типот и повеќе ефикасност и подносливост на лекот (во hronicheskompankreatite на 1 - 1,5 месеци) .Dozy: возрасни: 0,2 - 0,3 g (0.4 g) во приемници за goda0,015 деца до 1 g, од 1 до 3 години - 0,025 g, 3 - 8 години - 0.05 g, 8 - 12 години 0.075 g, 12 години или помалку - 0,1 - 0.15 g прием. Лекот се зема 3 - 4 пати на ден после edy.V надразнување, може да pentoksil кога добивањето vnutrvyzyvat дијареја yavleniya.Mestno се должи на иритирачки својства pentoksil primenyayut.Protivopokazaniya не е исто како за производство metiluratsila.Formy: poroshok--обложени таблети школка 0,025 и 0,2 g на 10 vupakovke shtuk.Hranenie: листа Б. добро затворен сад.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Diazolin (diazolinum). 3-метил-9-бензил-1,2,3,4-tetragidrokarbolina нафтален-1,5-disulfonate.…Diazolin (diazolinum). 3-метил-9-бензил-1,2,3,4-tetragidrokarbolina нафтален-1,5-disulfonate.…
Urosulfan (urosulfanum). Пара-aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними: euvernil, sulfacarbamidum,…Urosulfan (urosulfanum). Пара-aminobenzolsulfonilmochevina. Синоними: euvernil, sulfacarbamidum,…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
DOPA (dopanum). 5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил-урацил. Синоним: shlorethylaminouracilDOPA (dopanum). 5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил-урацил. Синоним: shlorethylaminouracil
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
» » » Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на формалин