ma.GurusHealth.ru

Основни магнезиум карбонат (magnesii subcarbonas). Смесата, што одговара на околу состав: Синоними: магнезиум бела a1ba магнезиум, магнезиум subcarbonicum, magnium sarbonicum basicum. Бела светлина во прав, без мирис и без вкус

Магнезиум карбонат основните (Magnesii subcarbonas) мешавина соодветните приближно состав: Синоними: Магнезија бела a1ba Магнезија, магнезиум subcarbonicum, Magnium sarbonicum basicum.Bely светлина во прав, без мирис и без вкус. Практично нерастворлив во вода, растворлив во разредена минерални kislotah.Primenyayut уста како во прав, во - на покачена kislotnostizheludochnogo сок и како лаксатив. Возрасни назначи 1 - 3 грама, за деца до 1 година - 0,5 грама, 2-5 години - 1 - 1,5 g од 6 до 12 години во 12 g за да добијат 2 - 3 пати den.Formy на производот: прав и таблети кои содржат магнезиум основно и natriyagidrokarbonata 0,5 g.Vhodit во таблети "Vikalin" и "Vikair".Hranenie: во добро затворена tare.Rr. Magnesii subsarbonatisNatrii hydrocarbonatis АА 0,5D.t.d. N. 10 во tab.S. 1 таблета 2 - 3 пати на ден
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…Таблети "Vikair" (tabulettae "vicairum"). Содржи основни бизмут нитрат 0.35g,…
Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…
» » » Основни магнезиум карбонат (magnesii subcarbonas). Смесата, што одговара на околу состав: Синоними: магнезиум бела a1ba магнезиум, магнезиум subcarbonicum, magnium sarbonicum basicum. Бела светлина во прав, без мирис и без вкус