ma.GurusHealth.ru

Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex, asverin, bitiodin, нодален, tipepidinum, tipepidini citras. Бела или бела со сина полкови кристален прав горчлив вкус

BITIODIN (Bithiodinum) .3- (1-Metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: Antupex, Asverin, Bitiodin, нодален, Tipepidinum, Tipepidini citras.Bely или бела со сина нијанса melkochristalliceski poroshokgorkogo вкус. Тоа е растворлив во вода и spirte.Okazyvaet antitussive ефект. Ефект се должи главно obrazoms ефект врз слузокожата на дишните патишта рецептори, делумно на влијанието на центрите за продолжениот мозок. По сила на блиску до кодеин, но за разлика од вториот не предизвикува pristrastiya.Primenyayut за смирување на кашлицата во болести на белите дробови и на горниот респираторен тракт. Доделете во возрасни во единечна доза од 0,01-0,03 g (10 - 30 mg) е 2 - 3 пати на ден. На дневна доза - и 0.1 g (100 mg) Обликот на производство: таблети кои содржат 0.01 g на дрога, pokrytyeobolochkoy жолта боја, пакет од 10 или 25 shtuk.Hranenie: Листа Б. Во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…
Dipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален правDipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален прав
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…
Diutsifon (diuciphonum). Пара-p- (2,4-диоксо-6-метилпиримидин-5-сулфонамино) -difenilsulfon. Бела…Diutsifon (diuciphonum). Пара-p- (2,4-диоксо-6-метилпиримидин-5-сулфонамино) -difenilsulfon. Бела…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Butamirata цитрат (butamirate цитрат). 2- (2- (диетиламино) етоксиетил естер на 2-phenylbutyric…Butamirata цитрат (butamirate цитрат). 2- (2- (диетиламино) етоксиетил естер на 2-phenylbutyric…
Етилморфин хидрохлорид (aethylmorphini hydrochloridum). Се добива со semisynthesis од морфиум.…Етилморфин хидрохлорид (aethylmorphini hydrochloridum). Се добива со semisynthesis од морфиум.…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
» » » Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex, asverin, bitiodin, нодален, tipepidinum, tipepidini citras. Бела или бела со сина полкови кристален прав горчлив вкус