ma.GurusHealth.ru

Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или бел кристален прав камфор мирис и вкус

BROMKAMFORA (Bromcamphora) .Sinonimy: камфор бромид, Camphora monobromata.Bestsvetnye кристали или бел кристален прав kamfornogozapaha и вкус. Лесно растворлив во етер (1: 2), алкохол (1: 9) hloroforme- многу малку растворлив во vode.Kak бромиди и други, делува uspokaivayusche- понатаму uluchshaetserdechnuyu активност. Применува со зголемена нервен ексцитабилност, неврастенија, неврози serdtsa.Naznachayut внатре (по јадење) прашоци, таблети за возрасни po0,15 - 0,5 r деца под 2 години - 0.05 g од 3 - 6 години - 0, 1 g од 7 - 9 години - 0.15 g, 10 - 14 - 0,15 - Земете 0.25 g од 2 - 3 пати den.Formy на производот: прав и таблети од 0.15 и 0.25 g, Начин на чување: добро затворени банки портокал стакло во zaschischennomot светлина meste.Rp. таб. Bromcamphorae 0,25 N.10D.S. 1 таблета 2-3 пати на ден
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Dipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален правDipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален прав
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…Kotarnina хлорид (cotarnini chloridum).…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…
» » » Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или бел кристален прав камфор мирис и вкус