ma.GurusHealth.ru

Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од суспензијата содржи 0.25 g на алуминиум хидроксид и магнезиум хидроксид. На "состав" содржани во кашеста маса на магнезиум хидроксид 10 ml 0,2 g, 0.38 алуминиум хидро

ANATSID (Anacid) Cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум gidrookis.V 5 ml од суспензијата содржи 0.25 g на магнезиум хидроксид ialyuminiya хидроксид. на "композитни" суспензија содржани 10 g од 0,2 mlmagniya хидроксид, алуминиум хидроксид, 0.38 g и 0.02 g oksetazina (Oxetazine, Oxetacaine), и има mestnoanesteziruyuschey protivoyazvennoyaktivnostyuPrimenyayut чир на желудникот и дуоденален чир фаза влошување, ерозии на гастрична мукоза, езофагитис , gastritah.Prinimayut 5-10 ml во интервали помеѓу оброци (до 5-6 изолатор ден) обликот на производство: Пациентите во 240 ml кеси 5 mg.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што Almagel се за гастритис?Што Almagel се за гастритис?
Прва помош за gipermagneziemiiПрва помош за gipermagneziemii
Cardiomagnil гастритисCardiomagnil гастритис
Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Прва помош за хиперфосфатемијаПрва помош за хиперфосфатемија
Третман hypocalcemic кризаТретман hypocalcemic криза
Almagell на gastroduodeniteAlmagell на gastroduodenite
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Примена Maalox гастритисПримена Maalox гастритис
» » » Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од суспензијата содржи 0.25 g на алуминиум хидроксид и магнезиум хидроксид. На "состав" содржани во кашеста маса на магнезиум хидроксид 10 ml 0,2 g, 0.38 алуминиум хидро