ma.GurusHealth.ru

Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на применета со чир на желудникот, дуоденален чир и гастритис влошување

ALYUMAG (Alumag) таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид po0,2 g.Primenyayut чир на желудникот и дуоденален чир кај акутен гастритис. Се применува на 2-3-4 таблети 3-4 пати на ден (1-2 часа по оброк), или во пресрет на boli.V хидрохлорид содржина на магнезиум една не треба да naznachatpreparat истовремено со тетрациклини (м.). Контраиндикации за vyraennyh ренална дисфункција.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Прва помош за gipermagneziemiiПрва помош за gipermagneziemii
Амилорид (amiloridum) *. N-амидино-3,5-диамино-6-hlorpirazinkarboksamida хидрохлорид. Cinonimy:…Амилорид (amiloridum) *. N-амидино-3,5-диамино-6-hlorpirazinkarboksamida хидрохлорид. Cinonimy:…
Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…
Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…
Примена Maalox гастритисПримена Maalox гастритис
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има…Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
» » » Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на применета со чир на желудникот, дуоденален чир и гастритис влошување