ma.GurusHealth.ru

Cardiomagnil гастритис

Cardiomagnil гастритисЗошто Cardiomagnyl гастритис не е именуван? Затоа што во својот состав имаат аспирин! Приемот, има голем број на контраиндикации. Но тие не застануваат на гастроентеролози на апчиња целни податоци на нивните пациенти. Да, Cardiomagnyl има изразен анти-воспалителни, аналгетик и антипиретик активност, таа речиси ја елиминира можноста на тромбоцитите да се држиме заедно, со што се спречува ризикот од срцеви напади и удари. Но, аспирин има негативен ефект врз стомакот. Зошто? - Одговор на прашањето може да биде, постапката за испитување на валидноста на ова хемиско соединение.

Дејството на аспирин се базира на фактот дека тоа е речиси целосно ја блокира активноста на ензимите, како простагландини. Кај луѓето, овие ензими се изврши двојна улога:

  • Некои од нив се во можност да се поттикне развој на воспаление во гастроинтестиналниот тракт.
  • Спротивно на тоа, други простагландини заштита на гастрична мукоза.

Тоа е на овие својства и изградени сите контраиндикации, кој е зошто Cardiomagnyl гастритис не е назначен.

Со цел да се намали негативниот ефект на аспиринот врз гастритис стомакот, дрога беше усвоен друга компонента - магнезиум хидроксид. Ова го спречува антацид деструктивна акција на ѕидот на гастроинтестиналниот тракт, која прави ацетилсалицилна киселина (аспирин). При интеракција со ензими и гастрична киселина, магнезиум хидроксид за да се формира густа филм на гастрична мукоза, која го штити телото од воспаление.

Cardiomagnil гастритисДејството на две компоненти се одвива паралелно, тие не се мешаат едни со други, секоја ја врши својата директна функција многу ефикасно. Години на истражување покажаа дека, по влегувањето во стомакот ацетилсалицилна киселина се апсорбираат на 70% во текот на првите 15 минути.

Влегуваат во хемиска реакција, го спречува лепење на тромбоцитите, ја разводнува крвта, го спречува развојот на кардиоваскуларните болести. Но, тоа, исто така, ги иритира ѕидот на желудникот. Оваа околност објаснува фактот дека Cardiomagnyl гастритис не е назначен. Вие не може да се пие на дрога во присуство на пептичен улкус, крвавење во присуство на гастроинтестиналниот тракт.

Со голема грижа се зема во третман на срцева Cardiomagnyl потребно и оние со гастритис е под долга ремисија.

Маки гастритис?

Елена Malysheva: да се ослободи од гастритис да се биде дома за 2 недели, без учество на лекарите ...

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бибер за гастритисБибер за гастритис
Антипиретик панкреатитАнтипиретик панкреатит
Крварење во акутни гастрични улкусиКрварење во акутни гастрични улкуси
Аспиринот штити од рак на дебелото само носители на одреден генАспиринот штити од рак на дебелото само носители на одреден ген
Аспиринот гастритисАспиринот гастритис
Тие може да се утврди рак на лекови врз основа на аспиринТие може да се утврди рак на лекови врз основа на аспирин
Главен претставник на антитромбоцитни агенси е моментално ацетилсалицилна киселина (м.). Пред…Главен претставник на антитромбоцитни агенси е моментално ацетилсалицилна киселина (м.). Пред…
Употреба на парацетамол за гастритисУпотреба на парацетамол за гастритис
Ефект на аспиринот на ризикот од рак на дебелото црево со мутации BRAFЕфект на аспиринот на ризикот од рак на дебелото црево со мутации BRAF
Какао за гастритисКакао за гастритис