ma.GurusHealth.ru

Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид (15%). Синоними: perhydrol магнезиум, магнезиум rerohudatum, magnium rerohudatum

Магнезиум пероксид (Magnesii reroxydum) мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид (15%) Синоними :. Магнезиум perhydrol, магнезиум rerohudatum, Magnium rerohudatum.Bely прашок без мирис практично нерастворлив во вода, растворлив во минерални киселини vrazvedennyh со ослободување на водород пероксид .Insert во диспепсија, ферментација во желудникот и цревата, дијареа. Effektchastichno поврзани со дејството на магнезиум оксид, делумно - за производство на водород пероксид по распаѓањето на дрога во кисела содржината на стомакот. Доделете до 0,25 - 0,5 g од 3 - 4 пати на ден пред јадење или по ослободувањето edy.Forma: poroshok.Hranenie: добро затворен сад заштитен од светлина meste.Rr: Magnesii rerohudi 0.25 (0,. 5) DTD N. 12S. 1 во прав 3 пати на ден
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Водород пероксид во панкреатитВодород пероксид во панкреатит
Учество во бубрезите магнезиум размена. Прилагодување на јачината на звукот на интерстицијална…Учество во бубрезите магнезиум размена. Прилагодување на јачината на звукот на интерстицијална…
Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…
Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Инјекции на магнезиум сулфат за време на бременоста - закана за фетусот?Инјекции на магнезиум сулфат за време на бременоста - закана за фетусот?
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Третманот со водород пероксид од црвиТретманот со водород пероксид од црви
Раствор на пероксид водород (solutio nudrogenii reroxidi diluta). Безбоен, без мирис течни или слаб…Раствор на пероксид водород (solutio nudrogenii reroxidi diluta). Безбоен, без мирис течни или слаб…
» » » Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид (15%). Синоними: perhydrol магнезиум, магнезиум rerohudatum, magnium rerohudatum