ma.GurusHealth.ru

Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или бела со малку жолтеникава бел кристален прав со светлина уникатен мирис

Leucogen (Leucogenum) .2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна kislota.Bely или бели до малку жолтеникава бел кристален прав со мала посебен мирис. Практично нерастворлив во вода, ochenmalo растворлив во алкохол, растворлив во алкални раствори. Вода rastvorynestoyki хидролизира за да се формира L-цистеин и formilfeniluksusnogoefira.Primenyayut како стимулатор leykopoeza leykopeniyah, vyzvannyhrentgeno- и радиотерапија, хемотерапија на малигни тумори, agranulotsitarnoy ангина, септичен ангина и други болести кои вклучуваат leykopeniey.Naznachayut во возрасни 0 02 g од 3 - 4 пати на ден. Prodolzhitelnostlecheniya зависи од природата и проток zabolevaniya.Sutochnaya доза за деца на возраст од 6 месеци 0,01 g, 6 месеци до 1 година 0,02 g, 7 години - 0,04 g, постари од 7 години - 0,06 g .Protivopokazan кога Хочкин и малигни zabolevaniyahorganov krovetvoreniya.Formy производот: poroshok- таблети од 0,02 g.Hranenie: листа Б.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Pufemid (puphemidum). 3- (p-изопропоксифенил) сукцинимид. Бела со малку жолтеникава бел правPufemid (puphemidum). 3- (p-изопропоксифенил) сукцинимид. Бела со малку жолтеникава бел прав
Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…
Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…
Флуоксетин (fluoxetine) *. Ђn- метил-S-фенил-3- (p-три-флуорометил) phenoxypropylamino хидрохлорид.…Флуоксетин (fluoxetine) *. Ђn- метил-S-фенил-3- (p-три-флуорометил) phenoxypropylamino хидрохлорид.…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
» » » Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или бела со малку жолтеникава бел кристален прав со светлина уникатен мирис