ma.GurusHealth.ru

Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid, salopur, urtosal итн

Salicylamide (Salicylamidum) .Amid салицилна kisloty.Sinonimy: Algamon, Salamide, Saliamid, Salopur, Urtosal и dr.Bely кристален прав. Растворлив во етанол, многу малку растворлив во vode.Po хемиска структура и влијание врз телото во близина на други салицилати. Во споредба со ацетилсалицилна киселина е поотпорен на ацетилсалицилна киселина во телото е лесно хидролизираат со пуштањето на салицилна киселина, salicylamide толку тешко подложен хидролизира во значителни количини излачува непроменет vide.V salicylamide некои случаи се толерира подобро од другите ретко предизвикуваат салицилати-диспептични симптоми. Индикации за употреба се исти како и за натриум салицилат и ацетилсалицилна киселина. Доделете внатре како аналгетик и антипиретик агент од 0,25 - 0,5 g на 2 - 3 пати на ден. Кога revmatizmenaznachayut, почнувајќи од 0,5 g од 3 - 4 пати на ден, а по 1 g 3 -4 пати на ден, во иднина, во зависност од подносливоста и сериозноста на процесот - до 1 g од 6 - 8 пати на ден. Деца со акутни напади на ревматизам salicylamide се проценува на 0,4 - 0,5 g на 1 година на sutki.Pri примена на лекот може да се доживее гадење, вртоглавица и понекогаш болка во стомакот. За да се намали несаканите ефекти preparatsleduet донесена по оброк, пијат многу течности (види ацетилсалицилна киселина). Обликот на производство: прав и таблети од 0,25 и 0,5 g.Hranenie: во добро затворени контејнери, заштитен од светлина.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…
Употребата на деривати салицилна киселина во третирање на заболувањаУпотребата на деривати салицилна киселина во третирање на заболувања
Leighton (litonitum) литиум сол на никотинска киселина. бел кристален прав. Лесно растворлив во водаLeighton (litonitum) литиум сол на никотинска киселина. бел кристален прав. Лесно растворлив во вода
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
» » » Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid, salopur, urtosal итн