ma.GurusHealth.ru

Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил бензоат), се користи внатре како антисептик средство за гастроинтестинални заболувања, се исклучени од опсегот на лекови со

Бензоева киселина (Acidum benzoicum). (Адаптирани на бензоева киселина - подготовка benzonaftol (нафтил efirbenzoynoy киселина) се користи како антисептик внатре prizheludochno- цревни болести, се исклучени од опсег како неефикасни lekarstvennyhsredstv) .Bestsvetnye acicular кристали или бел кристален прав. Малку растворлив во вода (1: 400), растворлив во врела вода (1:25), во алкохол (1:25), масни maslah.Naruzhno се користи како антимикробно и фунгицидни агенси. Ако голтање го зголемува лачењето на мукозните мембрани dyhatelnyhputey. Како expectorant користени benzoynoykisloty натриум сол (натриум бензоат см.) .Hranenie: во добро затворена tare.Rp:. Наизменична струја. benzoici 0,6Ac. salicylici 0,3Vaselini 10,0M.f. ung.D.S. Маст (во микоза)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…
Niflumic киселина (acidum nifluminicum). 2- [3- (трифлуорометил) анилино] никотинска киселина.…Niflumic киселина (acidum nifluminicum). 2- [3- (трифлуорометил) анилино] никотинска киселина.…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…
Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…
Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…
Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…
» » » Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил бензоат), се користи внатре како антисептик средство за гастроинтестинални заболувања, се исклучени од опсегот на лекови со