ma.GurusHealth.ru

Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или кристален прав адстрингентно вкус, без мирис

Цинк сулфат (Zinci sulfas) .Sinonim: Zincum sulfuricum.Bestsvetnye транспарентен кристали или кристален ред poroshokvyazhuschego вкус, без мирис. Многу лесно растворлив во вода, нерастворлив во vspirte. Водени раствори се кисели reaktsiyu.Primenyayut како антисептик и адстрингентно со коњуктивитис (окуларна капки, 1 - 0,25 - 0,5%), хронична catarrhal ларингитис (smearing или прскање 0,25 - 0,5% раствор) за sprintsevaniypri уретритис, и вагинитис. (0,1 - 0,5%) сулфат администрира орално како повраќање Во ретки случаи, цинк (O, 1, 0,3 g по доза). Повраќање кога се администрира во цинк сулфат има рефлекс природа. Тоа продолжува со уништувањето на почетна зона. (Видете повраќање и антиеметици лекови.) .Во Ѕ w I r на S A C A I d од ѕ и за возрасни внатре (повраќање) - 1 g (еднаш) .Ако алопеција алопеција кај деца администрира цинк сулфат внатрешно po0 , 02 - 0,05 g на 2 - 3 пати на ден (по оброк), но поради лошата подносливост (гадење, епигастрична тежината, итн.) оди во текот на употреба на цинк okisi.Formy производот: poroshok- капки за очи (0 , 25% или 0.5% раствор на tsinkasulfata борна киселина и 2%) во 10 ml стакло flakonah- vypuskaetsyatakzhe како капки за очи во пластични цевки, droppers (1,5 MLV pkg ovke 2 цевка) .Hranenie: Листа Б. добро затворена tare.Rp:. Сол. Zinci sulfatis 0,25% 10 mlD.S. Око kapli- 2 капки 2 пати на denRp. Сол. Zinci sulfatis 0,25% Сол. Ac. borici 2% D.S. Окуларна kapli- од 1 - 2 капки во окото 2 пати дневно (во цевки, droppers 1,5 ml)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hinozol (chinosolum). 8-hydroxyquinoline сулфат. Синоними: chinoxyzol, cryptonol, idril, mycantine,…Hinozol (chinosolum). 8-hydroxyquinoline сулфат. Синоними: chinoxyzol, cryptonol, idril, mycantine,…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Stefaglabrina сулфат (stphaglabrini sulfas). Сулфат Алкалоид извлечена од клубени со корените на…Stefaglabrina сулфат (stphaglabrini sulfas). Сулфат Алкалоид извлечена од клубени со корените на…
Бариум сулфат флуороскопија (varii sulfas про roentgeno). Синоним: varium sulfuricum. Бело тенка…Бариум сулфат флуороскопија (varii sulfas про roentgeno). Синоним: varium sulfuricum. Бело тенка…
Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Кинин (chininum). Алкалоид содржани во кората на различни видови на cinchona (chinchona). хемиска…Кинин (chininum). Алкалоид содржани во кората на различни видови на cinchona (chinchona). хемиска…
» » » Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или кристален прав адстрингентно вкус, без мирис