ma.GurusHealth.ru

Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum, biletan, heparlipon, protogen, thioctacid, thioctan, tioctacid, tioctan et al

Липоичната киселина (Asidum lipoicum) .6,8-Ditiooktanovaya kislota.Sinonimy: Acidum thiocticum, Biletan, Heparlipon, Protogen, Thioctacid, Thioctan, Tioctacid, Tioctan и dp.Kristallichesky прав од светло жолта боја, gorkovatogovkusa, со специфичен мирис. Практично нерастворлив во вода, лесно растворлив во алкохол. липоичната киселина натриум сол во horoshorastvoryaetsya vode.Lipoevaya киселина е коензим учествува во оксидативната декарбоксилација на пирувична киселина и а-кето киселина, и игра важна улога во формирањето на енергија во телото. Poharakteru биохемиски активности приближува kvitaminam липоична киселина V.Lipoevaya киселина група учествува во регулирањето на метаболизмот на липидите и метаболизмот на јаглени хидрати, има lipotropic ефект, ефект врз метаболизмот на холестерол, ја подобрува функцијата на црниот дроб има detoxifying deystviepri труење со метални соли висока и други телесни intoksikatsiyah.V е во различни органи, особено многу од тоа vpecheni, бубрезите, срцето. За употреба како што е подготвени синтетички lekarstvennogosredstva putem.Primenyayut профилактички и терапевтски цели во kompleksnoyterapii коронарна атеросклероза, заболувања на црниот дроб (bolezniBotkina - лесна и умерена струи, хроничен хепатитис, цироза на црниот дроб), дијабетска полиневрит, intoksikatsiy.Imeyutsya податоци за употребата на липоична киселина ( во комплекс со drugimisredstvami) во третманот на акни boleznyu.Prinimayut внатре пилула после јадење ,025-,05 r2 - 3 пати на ден. Администриран интрамускуларно на 2 - 4 ml од раствор на 0,5% (0,01-0,02 грама) на ден. Просечното времетраење на курсот lecheniya20 - ЛП дена. Доколку е потребно, повторете poslepereryva третманот трае mes.Detyam на возраст од 1 до 7 години пропишани навнатре 0,012 g, starshe7 години - -0,024 0,012 g на 2 - 3 пати den.Pri дрога може диспептични симптоми (болка vpodlozhechnoy област, металоиди ), алергиски кожни vysypaniya.Sleduet претпазливи при администрирање на дрога кај пациенти sgiperatsidnym гастритис и чир на желудникот и алергиски prisklonnosti reaktsiyam.Formy Производство: poroshok- таблети од 0.012 и 0.025 g, pokrytyeobolochkoy- 0,5% раствор во ампула 2 ml. Чување: Да се ​​чува на ладно, темно meste.Rr. Таб. Ac. lipoici 0,025 N. 50D.S. 1 таблета 3 пати на denRr:. Сол. Ac. lipoici 0,5% 2 mlD.t.d. N. 10 во ampull.S. 2 ml, 2 пати на ден vnutrimyshechnoLipoevaya киселина дел од комплексот (мултивитамински) подготовка на "Complivit".
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Разредена хлороводородна киселина (asidum hydrochloricum dilutum). Синоним: разредена…Разредена хлороводородна киселина (asidum hydrochloricum dilutum). Синоним: разредена…
Niflumic киселина (acidum nifluminicum). 2- [3- (трифлуорометил) анилино] никотинска киселина.…Niflumic киселина (acidum nifluminicum). 2- [3- (трифлуорометил) анилино] никотинска киселина.…
Nalidixic киселина (acidum nalidixicum). 1-етил-7-метил-4-он-1,8-нафтиридин-3-карбоксилна киселина.…Nalidixic киселина (acidum nalidixicum). 1-етил-7-метил-4-он-1,8-нафтиридин-3-карбоксилна киселина.…
Киселина yopanoevaya (asidum iopanoicum). A- (3-амино-2,4,6-triyodbenzil) -бутерна киселина,…Киселина yopanoevaya (asidum iopanoicum). A- (3-амино-2,4,6-triyodbenzil) -бутерна киселина,…
Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…Oksolinievaya киселина (acidum oxolinicum). 5,8-дихидро-8-оксо-5-етил-1,3-диоксоло (4,5-d)…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…Бензоева киселина (acidum benzoicum). (Бензоена киселински дериват дрога benzonaftol (нафтил…
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
Глутаминска киселина (acidum glutaminicum). 2-aminopentanedioic киселина. Глутаминска киселина е…Глутаминска киселина (acidum glutaminicum). 2-aminopentanedioic киселина. Глутаминска киселина е…
Недостаток на витамин C (дефицит на аскорбинска киселина, болест, болест et al.). Витаминот Ц игра…Недостаток на витамин C (дефицит на аскорбинска киселина, болест, болест et al.). Витаминот Ц игра…
» » » Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum, biletan, heparlipon, protogen, thioctacid, thioctan, tioctacid, tioctan et al