ma.GurusHealth.ru

Leighton (litonitum) литиум сол на никотинска киселина. бел кристален прав. Лесно растворлив во вода

Leighton (Litonitum) литиум сол на никотинска kisloty.Bely кристален прав. Лесно растворлив во vode.Litonit предложени како неспецифичен помошни sredsta за сложени третман на пациенти со алкохолизмот. Ефект на лекот naravleno подобрување на хемодинамска и метаболички процеси (за schetkomponenta никотинска киселина -. Cm) и да се намалат нарушувања на расположението (поради литиум јонски) .Insert Lithonia за да се намали желба за алкохол, олеснување на повлекување појави, како и акутна алкохолна интоксикација (sochetaniis други лекови и третмани) .Use Lithonia како синдром на повлекување 10% раствор vnutrivenno.Pri се администрира во 0,1 - 0,2 g (содржината на 1 - 2 ампули) 2 ПАА дневно за 1 недела. Интравенска администрација може да се комбинираат со стрес-emoionalno psihoterapiey.Pri акутна алкохолно труење Lithonia администрира интравенски за да се ischezoveniya знаци на интоксикација, пред-разреден раствор во раствор на 10-15% ml5-40 glyukozy.Pri апликација litonita можните несакани ефекти карактеристични niotinovoy киселина (црвенило на лицето горниот дел од телото и на главата oschuscheniepriliva, уртикарија и др.) Кога се дава интравенозно preparatabolnoy мора да биде хоризонтална polozhenii.Primenenie litonita контраиндицирани во бременоста pochechnoyi акутна инсуфициенција на црниот дроб, труење дрога idrugie хемиски соединенија со слаба подносливост preparatovnikotinovoy kisloty.FORMA на производот: 10% раствор за инјекции во ампули од 1 ml (Сол. Litoniti 10% про injectionibus) во пакет од 10 парчиња. Течни bestsvetnayaprozrachnaya.HRANENIE: Листа Б. Во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nicodin (nicodinum). Oksimetilamid пиридин-3-карбоксилна (или никотинска киселина): Синоними:…Nicodin (nicodinum). Oksimetilamid пиридин-3-карбоксилна (или никотинска киселина): Синоними:…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Sigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален правSigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален прав
Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…Mildronat (mildronatum). 3- (2,2,2-триметилхидразиниум) пропионат монохидрат. На бел кристален прав…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…Salicylamide (salicylamidum). Салицилна киселина амид. Синоними: algamon, salamide, saliamid,…
Meksidol (mehidolum). 3-хидрокси-6-метил-2-етилпиридин сукцинат. Бела или бела со Valium бел…Meksidol (mehidolum). 3-хидрокси-6-метил-2-етилпиридин сукцинат. Бела или бела со Valium бел…
Pikamilon (picamilonum). N-nicotinoyl-G-аминобутерна киселина натриумова сол. бел кристален прав,…Pikamilon (picamilonum). N-nicotinoyl-G-аминобутерна киселина натриумова сол. бел кристален прав,…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…
» » » Leighton (litonitum) литиум сол на никотинска киселина. бел кристален прав. Лесно растворлив во вода