ma.GurusHealth.ru

Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел кристален прав

Streptotsida РАСТВОРЛИВ (Streptocidum solubile) .para-sulfamido-benzolaminometan сулфат natriya.Bely кристален прав. Растворлив во вода. Практично нерастворлив во органски растворувачи. Водени раствори се стерилизирани на 1OO + C за 30 min.Pokazaniya за користење се исти како и за streptotsida. Добра растворливост во вода го прави можно да се користи дрога за parenteralnogoprimeneniya. Решенијата може да се администрира поткожно, интрамускулно и vnutrivenno.Dlya интрамускулна и субкутана администрација користење на 1 - 1,5% решенија беа подготвени во стерилна вода за инекција или натриум хлорид izotonicheskomrastvore. Инјектиран во 100 ml од 2 - 3 пати на ден. За интравенска употреба 2 - 5 - 10% решенија prigotovlennymina стерилна вода за инјектирање, изотоничен раствор на натриум hloridaili 1% раствор на гликоза. Внесете до 20 - 30 ml.Primenyayut растворливи streptocid во случаи кога состојба (повраќање, несвестица) на пациентот не дозволува да се додели сулфа лекови внатре. Откако ќе се отстранат од пациентот тешка состојба, се премине на прием сулфонамиди vnutr.Forma производот: прав (види, исто така Ingalipt.) .Hranenie: Листа Б. ukuporennyh bankah.Rp. Streptocidi solubilis 5,0Sol. Glucosi 1% 100 Мрежен. Sterilisetur! D.S. До 20 ml на инфузија (во вена) .Use streptocid, исто така, растворлив во liniment 5% - хомогена маса на крем бела или крем-tsveta.Primenyayut да се забрза заздравувањето на инфицирани рани и изгореници јас IIstepeni, furuncles, антракс, на површни pyoderma, вулгарен акни, импетиго и други хронични инфламаторни заболувања kozhi.Liniment се применува на лезија (газа завој) 1 - 2 пати den.Forma на производот: во туби или тегли за LP g.Hranenie: во на суво, ладно meste- банки - во заштитени од svetameste.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Sigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален правSigetin (sygethinum). Дикалиум сол на meso-3,4-ди (p-sulfophenyl) хексан. Бел кристален прав
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…
Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…
Ампицилин натриумова сол (ampicillinum-натриум). натриумова сол на 6- [d - (-) -…Ампицилин натриумова сол (ampicillinum-натриум). натриумова сол на 6- [d - (-) -…
Salyuzid растворлив (saluzidum solubile). Diethylammonium сол на…Salyuzid растворлив (saluzidum solubile). Diethylammonium сол на…
Pantotsid (pantocidum). N-дихлоро-p-karboksibenzolsulfamid. Синоними: nalazone, rantoseptPantotsid (pantocidum). N-дихлоро-p-karboksibenzolsulfamid. Синоними: nalazone, rantosept
Гликоза (glucosum). Синоними: декстроза, dextrosum, glucosa, glucosum. Безбојни кристали или бел…Гликоза (glucosum). Синоними: декстроза, dextrosum, glucosa, glucosum. Безбојни кристали или бел…
» » » Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел кристален прав