ma.GurusHealth.ru

Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во алкохол

STROFANTIDINA ацетат (Strophanthidini asetas) .Bely или бела до жолто бел кристален poroshok.Prakticheski нерастворлив во вода, малку растворлив во spirte.V 1 g содржи 18OOO - ICE 20000 или 4500-5500 KED.Strofantidin вклучени како дел од молекула во ouabain за разлика од strofantidina ацетат која не содржи остатоци од шеќер, а остатокот се естерифицирани со оцетна kisloty.Po акција strofantidina ацетат блиску до strofantinu.Primenyayut интравенски за брз cardiotonic ефект во акутни кардиоваскуларни nedos tatochnosti IIA - IIB stepeni.Vvodyat 0.5 - 1 ml О, Ц5% раствор разреден во 10 или 20 ml на 40% раствор на глукоза и изотоничен раствор на натриум хлорид. Vvodyatmedlenno (за 4 - 5 мин) .Mery мерки и контраиндикации, како што се кога се применуваат strofantina.Forma ослободување: 0.05% раствор за инјекции (Solutio Strophanthidiniasetatis Pro injestionibus 0,05%) во 1 ml ампули во po10 пакет ampul.Hranenie: листа A. во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Малтер "Disol" "Trisol" "Acesol" "Chlosol"…Малтер "Disol" "Trisol" "Acesol" "Chlosol"…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…
Fosfemid (rhosphemidum). Dietilenimid 2-amidopirimidilfosfornoy киселина. Синоним: fosfazinFosfemid (rhosphemidum). Dietilenimid 2-amidopirimidilfosfornoy киселина. Синоним: fosfazin
Не-ovlon (не-ovlon). Комбиниран препарат кој содржи прогестоген норетистерон ацетат (м.) И естроген…Не-ovlon (не-ovlon). Комбиниран препарат кој содржи прогестоген норетистерон ацетат (м.) И естроген…
Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
» » » Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во алкохол