ma.GurusHealth.ru

Професионална Роботот масер име Ема

Видео: Како да се отстранат вирусот на TrackID = SP-006 на?

Масажа терапевт да работат напорно.

Професионална масажа бара внимателна примена токму насочена сила во текот на целиот работен ден.

Тоа звучи како случај за робот, нели?

"Ема" - првиот во светот робот за професионална масажа, развиена од страна на start-up компанија AiTreat, која вклучува инженери Nanyang технолошки универзитет во Сингапур. Нејзините дизајниран за високо-квалитетни и точни ресторативна масажа по спортски повреди и преоптоварување.

"Ема" - не е само убаво име. Англиски кратенката залага за EMMA Експерт манипулативната Масажа автоматизација, и оваа машина е токму она што нејзиното име. доволно длабоко и ефикасно, но во исто време се обезбеди масажа, кој не дозволува чувствителни ткиво повреди - тоа е навистина професионална работа.Единствен "Ема" способности се должи на присуството на сензори за притисок и тродимензионална камера, која им овозможува на робот да се набљудуваат телото на пациентот. Насочете ја камерата и рака Сензорот е во состојба да се движи околу шест оски, вршење на повеќето од познатите методи на кинеската медицинска масажа.

Креаторот на "Ема", г-дин Чанг вели дека неговата работа се состои делумно на парчиња, печатени 3D-печатач - ова се упростува на производство на производот. Со помош на соодветен софтвер "Ема" може да се примени успешно во рехабилитација и спортска медицина, па дури и во бебето масажа. Едноставност и квалитет масажа - тоа е она што импресионира во него.

"Успеавме да се создаде клинички точни машина, која автоматски ја спроведува постапката назначени од страна на физиотерапевт. Ова е веројатно првиот светски робот, специјално обучени техника на традиционалната кинеска масажа. Нашата цел - не е замена за професионална масажа терапевти, и да се зголеми продуктивноста на нивната работа, им овозможи на специјалист за да работи со неколку пациенти ", - dispels стравови на локалните масажа терапевти г-дин Чанг.

Во моментов, "Ема" се тестира во клиниката спорт и традиционалната кинеска медицина Кин Teck Тонг (Сингапур), но во блиска иднина компанијата планира AiTreat надминување регулаторни пречки за САД и ЕУ.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Терапевтски акупресурата со икањеТерапевтски акупресурата со икање
Медицински робот мечето за децаМедицински робот мечето за деца
Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"
ФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациентиФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациенти
Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САДРобот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД
Hydrokinezitherapy сеопфатна програма за физичка рехабилитација на пациенти со трауматски повреди…Hydrokinezitherapy сеопфатна програма за физичка рехабилитација на пациенти со трауматски повреди…
Авто-масажа во бањата и по бања: опрема, како да направам?Авто-масажа во бањата и по бања: опрема, како да направам?
Роботски систем за биопсија на мозокот symbisРоботски систем за биопсија на мозокот symbis
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
» » » Професионална Роботот масер име Ема