ma.GurusHealth.ru

Foridon (foridonum). 2,6-диметил-3,5-dimetoksikarbonil-4- (2-difluoromethoxyphenyl) -1,4digidropiridin. Синоними: Valium, riosedil, riodipin, riosedyl

FORIDON (Foridonum) .2,6-Диметил-3,5-dimetoksikarbonil-4- (2-difluoromethoxyphenyl) -1,4digidropiridin.Sinonimy: Valium, Riosedil, Riodipin, Riosedyl.Bely кристален прав со зеленикава боја. Практично нерастворлив во вода, растворлив во spirte.Po хемиска структура, фармаколошки и терапевтски svoystvamblizok да нифедипин (fenigidin), која се карактеризира со тоа, што vpolozhenii 4 содржи во нитрофенил и diftormetoksifenilnayagruppa.Okazyvaet хипотензија, спазмолитично, koronarorasshiryayuscheedeystvie.Primenyayut со хипертензија I - II степен ангина napryazheniya.Prinimayut внатре (без оглед на оброкот) во doze20 - 30 mg 3 пати на ден. На дневна доза - 150 mg.Po хипотензија активност foridon малку инфериорни нифедипин [За да се постигне терапевтски ефект foridon prihoditsyanaznachat во поголеми дози од нифедипин (fenigidin, Corinfar). Pogipotenzivnoy активност foridona 40 mg одговара на 20 mg нифедипин (corinfar).]. Времетраењето на третманот зависи од foridonom zabolevaniyai гравитација може да се направи многу месеци. Некои терапевтски effektnastupaet обично на крајот од 1 недела отпорни - 2 - 3 ned.Posle добивањето foridona можно црвенило на кожата, главоболка, кој се протега сам, по 40 - 60 мин по priemalekarstva. Тоа, исто така, може да се развие на тахикардија, кој се протега posleumensheniya доза или да го откажете preparata.Protivopokazaniya - види Fenigidin.Forma производот: таблети од О, О1 g (10 mg) во пакет од 40 shtuk.Hranenie: Листа Б. суво место, заштитено од светлина. .
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Нимодипин (нимодипин) *. 2,6-диметил-4- (3-нитрофенил) -1,4-дихидро-3,5-pyridinedicarboxylic…Нимодипин (нимодипин) *. 2,6-диметил-4- (3-нитрофенил) -1,4-дихидро-3,5-pyridinedicarboxylic…
Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…
Нифедипин (нифедипин) *. Cinonimy: baypress, nitrepin, vaurress, nitrepin. Дериват на…Нифедипин (нифедипин) *. Cinonimy: baypress, nitrepin, vaurress, nitrepin. Дериват на…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
» » » Foridon (foridonum). 2,6-диметил-3,5-dimetoksikarbonil-4- (2-difluoromethoxyphenyl) -1,4digidropiridin. Синоними: Valium, riosedil, riodipin, riosedyl