ma.GurusHealth.ru

Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со специфичен мирис

ADAPROMIN (Adarrominum) .А-пропил-1-адамантил-етиламин gidrohlorid.Bely кристален прав со специфичен мирис. Растворлив во spirte.Po adapromin хемиска структура слична на remantadinu.Po антивирусна активност е исто така во близина римантадин, но е ефикасен против инфлуенца А вируси и V.Naznachayut возрасни, за третирање и спречување (за време на епидемија) grippa.Prinimayut внатре после јадење. Како терапевтски агенс, naznachayutpri првиот знак на болест 0,2 g 1 време дневно за 4 дена. За спречување на принос од околу 1 1 g еднаш на ден, секој ден за 5 дена, а со појавата на нови случаи - за 10dney.V некои случаи, можно дијареални феномен, allergicheskiekozhnye reaktsii.Protivopokazaniya се исти како и за ослободување на remantadina.Forma: таблети од 0,05 g (Tabulettae Adapromini 0,05) на бела боја со жолтеникава нијанса во пакет од 20 shtuk.Hranenie: листа Б во суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Glaucine хидрохлорид (glaucini hydrochloridum). 4,5,7,8-tetrametoksiaporfina хидрохлорид. Синоними:…Glaucine хидрохлорид (glaucini hydrochloridum). 4,5,7,8-tetrametoksiaporfina хидрохлорид. Синоними:…
Римантадин (remantadinum). A- метил-1-адамантил-метиламин хидрохлорид. Синоними: meradan,…Римантадин (remantadinum). A- метил-1-адамантил-метиламин хидрохлорид. Синоними: meradan,…
Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…Arbidol (arbidolum). Етил 6-бромо-5-хидрокси-1-метил-4-диметиламинометил-2-phenylthiomethyl…
Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Обем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален правОбем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален прав
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со специфичен мирис