ma.gurushealth.ru

Магнезиум оксид (magnesii oxydum). Синоними: Изгорена магнезиум, магнезиум Уста, магнезиум ohudatum, magnium ohudatum. Мала светлина бел прав

Магнезиум оксид (Magnesii oxydum) .Sinonimy: Burnt Магнезија, магнезиум уста, магнезиум ohudatum, Magniumohudatum.Melky светлина бел прав. Практично нерастворлив во вода, rastvorimv ravvedennoy хидрохлорид (сол) kislote.Magniya оксид е еден од главните претставници antatsidnyhsredstv се користи за да се намали киселоста zheludochnogosoka (на hyperacidity гастритис, чир на желудникот и дуоденален чир) .Ако не vsasyvaetsya- оксид се администрира во стомакот на магнезиум solyanuyukislotu неутрализира гастрична содржина за да се формира магнезиум хлорид. Vydeleniyauglekisloty не се случи, па магнезиум антациди акција не е придружена со средно хиперсекреција оксид. се забележани алкалоза феномени. Осврнувајќи се на цревата, магнезиум хлорид има лаксативно effekt.Naznachayut внатре (0,25-0,5 - 1 g) во висока киселост на гастричниот сок и киселина труење како лаксатив (на пример 3-5 g) Конвенционално изведува антациди за 1/2 час пред јадење. Сепак sleduetuchityvat дека под постел антацид ефект е краток (околу ЛП min), што значително зголемена (3 - 4 ч), а земајќи антациди после јадење. За продолжено антацид ефект соодветно да ги земе по 1 час и 3 часа после јадење. Пред употреба, внимателно tabletkineobhodimo izmelchit.Formy издавање: прав и таблети на 0,5 g.Hranenie: во добро затворена tare.Rp. Таб. Magnesii oxydi 0,5 N.20D.S. 1 - 2 таблети 2 - 3 paza во denRp: Magnesii oxydiNatrii hydrocarbonatis аа 0,5Extr.. Belladonnae 0,015M.f. pulv.D.t.d. N. 10S. 1 noposhku по edyRp:. Magnesii oxydi 20,0Aq. destill, 120 mlM.D.S. 1 лажица на секои 10 минути на otravleniikislotami (протресе пред употреба) Постојат докази дека во комбинација svitaminom Б (види. Пиридоксин) magniyaokis има инхибиторен ефект на формирање на калциум оксалат и комбинирана употреба на овие лекови се ефикасни за спречување на оксалат уролитијаза (0.3 3 g на магнезиум оксид во ден пати интрамускулно ML5 1% раствор на третман пиридоксин ден по 1,5 месеци) .Magniya оксид е компонента на препарати "Almagel" и "Густав".
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Прва помош за gipermagneziemiiПрва помош за gipermagneziemii
Учество во бубрезите магнезиум размена. Прилагодување на јачината на звукот на интерстицијална…Учество во бубрезите магнезиум размена. Прилагодување на јачината на звукот на интерстицијална…
Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…
Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има…Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
» » » Магнезиум оксид (magnesii oxydum). Синоними: Изгорена магнезиум, магнезиум Уста, магнезиум ohudatum, magnium ohudatum. Мала светлина бел прав