ma.GurusHealth.ru

Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde. Аморфни губат бел прав практично нерастворлив во вода и способна за формирање на гел кога се загрева е растворлив во разредени киселини и сода решенијаАлуминиум хидроксид (Aluminii hydroxydum) .Sinonimy: алуминиум hydroxydatum, A1uminium hydroxyde.Amorfny губат бел прав практично нерастворлив во вода и способна за формирање на гел кога се загрева е растворлив во разредени киселини irastvorah сода schelochey.Obladaet антацид, адсорбент и обвивна svoystvamiPreparat неутрализира хлороводородна киселина (muriatic киселина) (1 g неутрализира околу 250 ml од 0.1N. хлороводородна киселина) за да се формира алуминиум хлорид и вода- гастрична pH постепено се зголемува до 3.5 4.5 и останува на ова ниво Techa и до неколку часа. Така znacheniirN не само што ја намалува киселоста на желудникот сок, но тоа силно инхибирано пептичен (протеолитички) активност. На алкални soderzhimomkishechnika алуминиум хлорид форми нерастворлив (и nonabsorbable) алуминиум соединението (фосфати, итн) и хлор јони. Хлорид јони се реапсорбираат, сепак алкалоза razvivaetsya.Vnutr не пропишува алуминиум хидроксид на висока киселост на гастричниот сок, чир на желудникот и дуоденален чир, акутен и хроничен гастритис, hyperacidity и храна otravleniyah.Vnutr администриран како што е суспензии (4%) во вода, обично на 1 - 2 chaynyelozhki 4 - 6 пати на den.V сега е повеќе широко се применуваат и други препарати кои содржат алуминиум, вклучувајќи ги и во комбинација дозирна форма (види Almagel, Gastal et al.) во примената на алуминиум хидроксид.. Линијата може да се развие на запек. Во sochetaniis магнезиум оксид (види. Gastal) антацид ефект е подобрена и можноста на запек umenshaetsya.V се должи на фактот дека алуминиум хидроксид и zaderzhivaetih се врзува фосфат апсорпција од гастроинтестиналниот тракт, тоа наоѓа примена во хиперфосфатемија придружни бубрежна инсуфициенција. Сепак, постојат индикации дека изразува човечки бубрези preparatyalyuminiya protivopokazany.Alyuminiya хидроксид понекогаш се користи како врзивно средство локално на кожата zabolevaniyah.Forma производот: прав.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…Almagel (Almagel) *. Комбиниран препарат по 5 ml од кои содржат 4.75 ml од специјално подготвени…
Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…
Антациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гелАнтациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гел
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Примена Maalox гастритисПримена Maalox гастритис
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Burnt стипса (alumen ustum). Burnt стипса добива со загревање алуминиум калиум стипса на…Burnt стипса (alumen ustum). Burnt стипса добива со загревање алуминиум калиум стипса на…
» » » Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde. Аморфни губат бел прав практично нерастворлив во вода и способна за формирање на гел кога се загрева е растворлив во разредени киселини и сода решенија