ma.GurusHealth.ru

Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има висок адсорпција капацитет

Нео-intestopan (Neointestopan) .Kolloidny алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite) .Obladaet висок адсорпција капацитет. Во адсорпција патогени стомакот, се врзуваат токсични супстанции sposobsvuet нормализација на цревата flory.V не vsasyvaetsya.Primenyayut гастроинтестиналниот тракт во акутна дијареа од различно потекло. Sposobstvuetumensheniyu дијареа, токсичност, воспалителни појави во kishechnike.Naznachayut возрасни во почетна доза од 4 таблети проследено со една таблета 2 по секое движење на дебелото црево. максималната дневна 14tabletok на дозата. Деца од 6 до 12 години се на почетокот 2 таблети, а потоа 1 таблета по секоја столица. Максималната дневна доза од 7 третман tabletok.Dlitelnost не треба да надминува 2 dney.Tabletki проголта без џвакање, пиење vodoy.Preparat не се препорачува за хроничен diaree.V разлика intestopan (м.) Нео-intestopan се однесува prizabolevaniyah црево предизвикани од патогени добро паразитски (амебна дизентерија) да издаде обликот:-обложени таблети содржи 0.63 g (630 mg) претходно preparata.Vypuskavshiysya intestopan (intestopan) хемотерапевтски агенс содржани antibakterilnye група 8-оксид ihinolina и oksihialdina. Нанесува со органски и бациларна дизентерија, акутна ентероколитис ihronicheskih во доза од 1-2 таблети 4-6 пати на ден (кај возрасни) кај деца - во помали дози. Како и другите деривати на 8-oksihinoina (м.), Лекот е високо токсичен и релативно широк primeneniyav не е присутен.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Гликлазидот (гликлазидот) *. 1 (3-азабицикло [3.3.0] ontil-3) (paratolilsulfonil) уреа:. Синоними…Гликлазидот (гликлазидот) *. 1 (3-азабицикло [3.3.0] ontil-3) (paratolilsulfonil) уреа:. Синоними…
Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…
Senade (senade) *. Синоними: seneyd, seneyda. Препарат кој содржи сена остава antraglikozidySenade (senade) *. Синоними: seneyd, seneyda. Препарат кој содржи сена остава antraglikozidy
Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…
Таблети "fitoferrolaktol" (tabulettae "rhytoferrolactolum"). содржат железо…Таблети "fitoferrolaktol" (tabulettae "rhytoferrolactolum"). содржат железо…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Polyphepanum (rolyphepanum). Подготовката добиени со преработка на производот од лигнин хидролиза…Polyphepanum (rolyphepanum). Подготовката добиени со преработка на производот од лигнин хидролиза…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Intestopan (intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на…Intestopan (intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на…
» » » Нео-intestopan (neointestopan). Колоиден алуминиум / магнезиум силикати (attapulgite). Таа има висок адсорпција капацитет