ma.gurushealth.ru

Жолта жива оксид (hydrargyri oxydum flavum). Синоними: жолта седиментни жива, hydrargyrum oxydatum flavum, hydrargyrum praecipitatum flavum. Тешки тенка жолта или портокалова-жолта прав;

MERCURY оксид жолта (Hydrargyri oxydum flavum) .Sinonimy: Меркур седиментни жолта, Hydrargyrum oxydatum flavum, Hydrargyrum praecipitatum flavum.Tyazhely тенка жолта или портокалова-жолта прав без мирис. Практично нерастворлив во вода, лесно растворливи во хлороводородна киселина iazotnoy. Во светлината постепено temneet.Primenyayut во 2% mazi.Maz жолт жива (Unguentum Hydrargyri oxydi flavi) .Sinonimy: Unguentum Hydrargyri oxydati flavi, Unguentum ophthamicum.Soderzhit жива оксид и жолта вазелин масло 2 делови, 80 делови вазелин, безводен ланолин 16 chastey.Maz подготвени ex tempore. Таа има жолто-портокалова боја. Објавен во сад, заштитен од sveta.Naznachayut на блефаритис, кератитис, конјунктивитис, итн и кожни заболувања (Sycosis, себореа) .Во офталмолошка практика при доделување на жолта жива маст rekomenduetsyaprinimat не истовремено внатрешно соли на бром и јод, во поглед на можните формирање на солза течност бромид и живин јодид има cauterizing svoystvom.Hranenie: Листа Б. добро ukuporennyh банки портокал стакло на светлината vzaschischennom meste.Rp на:. Ung. Hydrargyri oxydi flavi10, OD.S. Око mazRp. Hydrargyri oxydi flavi 0,6Ichthyoli 0,8Ung. Zinci 20,0M.f. ung.D.S. Маст (во sycosis)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен…Меркур маст сива (unguentum hydrargyri cinereum). Се состои од жива масти концентрирани, безводен…
Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…
Меркур дихлорид. (Hydrargyri dichloridum). Синоними: жива дихлорид, живин хлорид, корозивни…Меркур дихлорид. (Hydrargyri dichloridum). Синоними: жива дихлорид, живин хлорид, корозивни…
Меркур monochloride (hydrargyri monochloridum). Синоними: каломел, жива monochloride, calomelas,…Меркур monochloride (hydrargyri monochloridum). Синоними: каломел, жива monochloride, calomelas,…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…
» » » Жолта жива оксид (hydrargyri oxydum flavum). Синоними: жолта седиментни жива, hydrargyrum oxydatum flavum, hydrargyrum praecipitatum flavum. Тешки тенка жолта или портокалова-жолта прав;