ma.gurushealth.ru

Хроничен панкреатитис indurativny

Третман на хроничен панкреатит indurativeIndurativny панкреатитис (хронична форма) придружени со процесите на калцификација и појава на камења во панкреасот, како и фиброза на неговите ткива, што може да предизвика блокада на каналите.

Indurativny панкреатит се развива како резултат на периодични акутен панкреатит. Изложени на ризик се љубители на алкохолни пијалоци и изобилство високи калории храна, како и пациенти со различни болести на дигестивниот систем, кои се случуваат во хронична форма влијаат на дуоденумот.

Indurativny панкреатит се карактеризира со напади на тешка болка локализирана во право или левиот горен квадрант, како и да му ја врати. Пациентите може да се жалат на болки околните карактер, како и гадење, повраќање и повреда на стол. Во овој случај, пациентот се плаши да се јаде поради страв од нови напади на болка кои неизбежно повлекува губење на телесна тежина.

Хроничен панкреатитис indurative повлекува lithiasis (калцификација), што доведува до потешкотии во одливот на панкреасниот сок. Понатамошен развој на процес подразбира зголемување од главните рак канал и формирање на цисти и промена на панкреасот паренхим структура.

Indurative дијагноза на панкреатитис може да биде за време на ултразвук или Х-зраци. Откривање на калцификати во една слика во ткиво на панкреас докази за долгогодишна тешка текот на болеста и патолошки промени во ткивото на простатата.

Во зависност од сериозноста на состојбата на пациентот, присуство на силна болка, дефицит на телесната тежина и други фактори избраните конзервативна или хируршки третман на хроничен панкреатит indurative.

Кога конзервативен третман на панкреатитис indurative придава големо значење на усогласеност со соодветна здрава исхрана, нискокалорична диета и целосно напуштање на било пијалоци кои содржат алкохол. Исто така, пропишани аналгетици, го олеснува грчеви и замена ензими, производство на која е тешко поради нарушувања на панкреасот. Може да помогне во лекувањето на минералните води на Truskavets и Essentuki.

Ако конзервативен третман не дава позитивни резултати, потребни за извршување на хируршки третман, во која главна задача е да се надминат опструкција на главниот панкреатичен канал.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Калциум панкреатитКалциум панкреатит
Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?
Capitate панкреатитCapitate панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Средно панкреатитис и нејзиниот третманСредно панкреатитис и нејзиниот третман
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo
Жалби панкреатитЖалби панкреатит
Опструктивни хроничен панкреатитОпструктивни хроничен панкреатит
Панкреатитис код во МКБ 10Панкреатитис код во МКБ 10
Хронична повторливи панкреатитис, релапсХронична повторливи панкреатитис, релапс