ma.GurusHealth.ru

Capitate панкреатит

capitate панкреатитНа парк capitate панкреатитис, хроничен панкреатит пропишана форма, се карактеризира со зголемени главата на панкреасот. Оваа болест се дијагностицира со успева ултразвучно скенирање, како и со КТ (компјутерска томографија). Овие инспекција методи ќе ви овозможи да ја видите комплетната слика на патологијата на главата на панкреасот.

Во студијата на ултразвук како означени абнормалности:

  • тело главата се зголеми за 4 или повеќе cm;
  • хетерогена структура;
  • Контурите на главата неподредени;
  • Во присуство на цисти / псевдоцисти надвор од паренхим;
  • Проширување Wirsung канал и заеднички жолчен канал.

Capitate панкреатит се карактеризира со силна болка, најголемата димензија на главата на панкреасот, простатата и компликации повеќето соседните органи. На многу мала глава е погоден од цисти и апсцеси од различни големини. Таа се одвива калцификација, фокусна некроза, воспалителни промени фиброза. Кога capitate панкреатитис можни нарушувања заеднички жолчен канал и дуоденумот, постои акутна опструкција. Телото и опашката на тело страда малку апарат подпухналост ацинарните и строма.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?
Реактивни панкреасот државата променаРеактивни панкреасот државата промена
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Стентирање на панкреасотСтентирање на панкреасот
Опструктивни хроничен панкреатитОпструктивни хроничен панкреатит
Хроничен панкреатитис патогенезата, етиологија, причина заХроничен панкреатитис патогенезата, етиологија, причина за
Virsungolitiaz како циста задржување на панкреасот. Calculous хроничен холециститисVirsungolitiaz како циста задржување на панкреасот. Calculous хроничен холециститис
Панкреасот камењаПанкреасот камења
Заеднички жолчен канал на панкреасотЗаеднички жолчен канал на панкреасот
Структура на панкреасот, гранули ehostrukturaСтруктура на панкреасот, гранули ehostruktura