ma.GurusHealth.ru

Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral, a1sucral, andapsin, sasras, ulcon итн

Сукралфат (Sucralfat) .На главната алуминиум сол octasulfate saharozy.Sinonimy: Alsukral, A1sucral, Andapsin, Sasras, Ulcon и dr.Bely хигроскопски аморфна во прав. Лесно растворлив во разредени киселини, нерастворливи во vode.Vypuskayut во форма на таблета под името "Вентер" ("Вентер") Кој содржи 0,5 g на антацид има sukralfata.Preparat, абсорбента и заштитни deystvie.Neytralizuet киселина гастричниот сок, што ја инхибира секрецијата на пепсин. Pripostuplenii на површината на стомакот мукозна формира полимерен заштитна фолија и врши cytoprotective deystvie.Naznachayut возрасни чир на желудникот и dvenadtsitiperstnoykishki, hyperacidity gastritah.Prinimayut за 1/2 - 1 час пред јадење во дневна доза од 2 - 4 g на (4 - 8 таблети ): 0.5 - 1 g (1 - 2 таблети) пред појадок, ручек и вечера и 0,5 1 g (1-2 таблети) пред спиење. Таблетите се голтаат цели без џвакање, со мала количина на vody`. Во текот на третманот 4 - 6 недели или повеќе. Се разбира povtoryayut.Pri прием можно лек запек, ако е потребно. Тоа треба да назначи sukralfatvmeste со тетрациклини (тетрациклини нарушена апсорпција) .Protivopokazaniya: тешко оштетување на бубрезите и beremennost.Forma производот: таблети од 0,5 гр бело со сивкаста нијанса vupakovke на 1OO shtuk.Hranenie: суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таблети "ferropleks" (ferropleh) *. Дражеј бела боја, кој содржи 0.05 g (50 mg), железо…Таблети "ferropleks" (ferropleh) *. Дражеј бела боја, кој содржи 0.05 g (50 mg), железо…
Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…
Senade (senade) *. Синоними: seneyd, seneyda. Препарат кој содржи сена остава antraglikozidySenade (senade) *. Синоними: seneyd, seneyda. Препарат кој содржи сена остава antraglikozidy
Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…Алуминиум хидроксид (aluminii hydroxydum). Синоними: алуминиум hydroxydatum, a1uminium hydroxyde.…
Altsid (alcid). Во комбинација антацид. Таблети кои содржат 0.38 g на бизмут subnitrate, алуминиум…Altsid (alcid). Во комбинација антацид. Таблети кои содржат 0.38 g на бизмут subnitrate, алуминиум…
Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…
» » » Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral, a1sucral, andapsin, sasras, ulcon итн