ma.GurusHealth.ru

Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со жолтеникава или pinkish бел кристален прав

METINDION (Methindionum) .2 - 2- метиламино etilindandiona - 1.3 gidrohlorid.Bely или бела со жолтеникава или pinkish нијанса kristallicheskiyporoshok. Лесно растворлив во вода и е изведен spirte.Metindion indandiona. Според структурата во близина на антикоагулантна fenilina (м.), Но се разликува во тоа се однесува на амино дериват и е предвидено акцијата антикоагуланс. Според farmakologicheskimsvoystvam е селективно се применува sredstvom.Snotvornogo антиконвулзивна и седативно дејство не okazyvaet.Primenyayut за големи форми на епилепсија со тонично-клонични напади и темпоралниот лобус. Е, исто така, е наведено во iipohondricheskih пациенти депресивните растројства senestopaticheskih epilepsiey.Naznachayut внатрешноста после јадење возрасни до 0,25 g на рецепција. Пациенти со епилепсија чести напади земање на дрога до 6 пати на ден intervalami1,5 - 2 h (дневна доза од 1,5 g). Во ретки напади означуваат истото единечна доза од 4 - 5 пати на ден (дневна доза од 1 - 1.25 g) .Ако е потребно metindion се комбинираат со пентобарбитал, и со бензодиазепин лекови (Sibazonum, nitrazepama) metindionom третман .Change како и префрлање на други антиепилептици, треба да биде постепено, во согласност со претходните umensheniemdozy подготовка и зголемување на дозата metindiona.Pri психопатолошки нарушувања кај пациенти со епилепсија дрога пропишана до 0.25 g 4 пати на den.Preparat генерално добро се поднесува GSI. Во некои случаи, постојат вртоглавица, гадење, тремор ruk- прсти во овие случаи пониски dozu.Preparat контраиндициран кај сериозни проблеми и ослободување napryazhenii.Forma: апчиња за 0,25 g.Hranenie: Листа Б. Во суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Glaucine хидрохлорид (glaucini hydrochloridum). 4,5,7,8-tetrametoksiaporfina хидрохлорид. Синоними:…Glaucine хидрохлорид (glaucini hydrochloridum). 4,5,7,8-tetrametoksiaporfina хидрохлорид. Синоними:…
Pufemid (puphemidum). 3- (p-изопропоксифенил) сукцинимид. Бела со малку жолтеникава бел правPufemid (puphemidum). 3- (p-изопропоксифенил) сукцинимид. Бела со малку жолтеникава бел прав
Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…Arpenans (arpenalum). Y dietilaminopropilovogo diphenylacetic киселина естер хидрохлорид. Бела,…
Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Обем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален правОбем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален прав
Defedrin (dephedrinum). (+) - трео (е, 2R) -2-метиламино-1-phenylpropanol-1 хидрохлорид. Алкалоид…Defedrin (dephedrinum). (+) - трео (е, 2R) -2-метиламино-1-phenylpropanol-1 хидрохлорид. Алкалоид…
Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
» » » Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со жолтеникава или pinkish бел кристален прав