ma.GurusHealth.ru

Defedrin (dephedrinum). (+) - трео (е, 2R) -2-метиламино-1-phenylpropanol-1 хидрохлорид. Алкалоид изолирани од шутира ефедра конска опашка, која содржи ефедрин заедно со

. DEFEDRIN (Dephedrinum) (+) - трео (IS, 2R) -2-метиламино-1-phenylpropanol-1 gidrohlorid.Alkaloid секретира од шутира ефедра конска опашка, која содржи заедно со efedrinom.Po хемиска структура е псеудоефедрин хидрохлорид: безбоен acicular кристали или бел кристален прав. Legkorastvorim во вода и spirte.Po defedrin фармаколошки својства блиску до него efedrinu- neskolkomenee активни од ефедрин, но, исто така, помалку токсични (2 - 3 пати) .Defedrin беа предложени за употреба кај возрасни со bronhialnoyastme (за форми на лесна и тешка) и астматични bronhitah.Odnako моментов со ефективни бронходилататори ~ adrenostimulyatorov (орципреналин, фенотерол, салбутамол, итн), метилксантини (teopeka et al.), антихолинергици (troventola, Atrovent et al.) или ефедрин, аудио defedrin широк околу neniya во третманот на бронхијална астма neimeyut. Во случај на дестинација defedrina тоа се зема орално nezavisimoot ингестијата на 0,03-0,06 g на 2 - 3 пати на ден. Во текот на третманот обично трае 10 - 20 дена. Можеби терапија на одржување од 0,03 СТА noch.Vozmozhnye несакани ефекти, мерки на претпазливост и protivopokazaniyatakie исто како и при аплицирање efedrina.Forma порака: апчиња за 03 g.Hranenie: Листа Б. Во суво и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…
Конска опашка трева поле (nerba equiseti arvensis). Собрани во текот на летото и суви тревни пука…Конска опашка трева поле (nerba equiseti arvensis). Собрани во текот на летото и суви тревни пука…
Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…
Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…Damilya малеат (damileni maleinas). 5- (3-dimethylaminopropylidene) 10,11-…
Обем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален правОбем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален прав
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
Oxyfedrine (ohufedrinum) *. DL-3- (б-хидрокси-a-methylphenethylamine)…Oxyfedrine (ohufedrinum) *. DL-3- (б-хидрокси-a-methylphenethylamine)…
Третман на алергиски заболувања. терапија CimptomaticheskayaТретман на алергиски заболувања. терапија Cimptomaticheskaya
Dinezin (dinezinum). 10- (2-диетиламиноетил) фенотиазин хидрохлорид. Синоними: antipar, casantin,…Dinezin (dinezinum). 10- (2-диетиламиноетил) фенотиазин хидрохлорид. Синоними: antipar, casantin,…
Flomax (verodual) *. Комбиниран аеросол формулација која содржи фенотерол b2-adrenoagonists…Flomax (verodual) *. Комбиниран аеросол формулација која содржи фенотерол b2-adrenoagonists…
» » » Defedrin (dephedrinum). (+) - трео (е, 2R) -2-метиламино-1-phenylpropanol-1 хидрохлорид. Алкалоид изолирани од шутира ефедра конска опашка, која содржи ефедрин заедно со