ma.GurusHealth.ru

Концентриран раствор на хидроген пероксид (solutio hydrogeniireroxydi soncentrata). Синоними: perhydrol, nurerol, larurol, ortizon, rerhydrolum. Безбоен, без мирис течни или слаб посебен мирис, малку кисела

Водород пероксид раствор, се концентрира (Solutio Hydrogeniireroxydi soncentrata) .Sinonimy: perhydrol, Nurerol, Larurol, Ortizon, Rerhydrolum.Prozrachnaya безбоен, без мирис течни или слаб svoeobraznymzapahom, малку кисела. Полека се разградува по пат на реакција sschelochami и органски материи, ослободување на кислород. Содржи 27.5 31% водород пероксид N2O2.Primenyayut како раствор за испирање и подмачкување со инфламаторни заболувања на мукозните мембрани (стоматитис, болки во грлото) за lecheniyagnoynyh рани, итн Ако е потребно, да назначи се посилна концентрација отколку лекарствен раствор на хидроген пероксид. Во dermatologicheskoypraktike користи како depigmenting sredstva.Hranenie: Листа Б. колби со затки од брусено стакло vprohladnom, заштитен од светлина meste.Rr. Rerhydroli 5,0Aq. destill. 15 mlM.D.S. За подмачкување џвакање (улцеративен стоматитис) R:. Rerhydroli 10,0Aq. destill. 40 mlM.D.S. 1 лажичка чаша вода (за испирање) Rp. PerhydroliLanoliniVaselini аа 5,0M.f. ung.D.S. Maz пеги
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?
Collargol (collargolum) Синоними: колоидно сребро, argentum colloidale. Зеленикаво-црна или сина и…Collargol (collargolum) Синоними: колоидно сребро, argentum colloidale. Зеленикаво-црна или сина и…
Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…
A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Третман на гастритис водород пероксид рецептТретман на гастритис водород пероксид рецепт
Сребро нитрат (argenti nitras). Синоними: Лапис, argentum nitricum. Безбоен транспарентна кристали…Сребро нитрат (argenti nitras). Синоними: Лапис, argentum nitricum. Безбоен транспарентна кристали…
Прва помош за труење оксидантиПрва помош за труење оксиданти
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
» » » Концентриран раствор на хидроген пероксид (solutio hydrogeniireroxydi soncentrata). Синоними: perhydrol, nurerol, larurol, ortizon, rerhydrolum. Безбоен, без мирис течни или слаб посебен мирис, малку кисела