ma.GurusHealth.ru

Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород пероксид е околу 35%

Gidroperit (Nudroperitum) .Kompleksnoe соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород пероксид е околу 35% .Sinonim: Rerhydrit.Bely кристален прав. Лесно растворлив во вода, растворлив vspirte. Тоа содржи околу 35% пероксид vodoroda.Primenyaetsya како таблети (Tabulettae Nudroperiti) 1.5 g пакетот 6 shtuk.Tabletki бела малку видливи подмножества prozrachnyhkristallov, лесно растворлив во вода. На воден раствор е солена таблети горчлив vkus.Primenyayut како антисептик пероксид наместо vodoroda.Odna таблета одговара на 15 ml (1 лажица) од 3% раствор на хидроген пероксид. За да се добие раствор што одговара на околу 1% раствор на хидроген пероксид, 2 таблети се растворени во 100 ml vody.Dlya mouthrinse и грлото се раствораат една таблета во stakanevody (0,25% водород пероксид) .Hranenie: суво, темно место на температура не повисока од +20 C.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…
Водород пероксид во панкреатитВодород пероксид во панкреатит
Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?
Таблети> (tabulettae). Тоа содржи околу 6 g на калиум водород тартарат. На воведување во…Таблети> (tabulettae). Тоа содржи околу 6 g на калиум водород тартарат. На воведување во…
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Третман на гастритис водород пероксид рецептТретман на гастритис водород пероксид рецепт
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Фотохемиски ласерски Белење што е следно?Фотохемиски ласерски Белење што е следно?
Нов уред за дезинфекција на контактни леќиНов уред за дезинфекција на контактни леќи
» » » Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород пероксид е околу 35%