ma.GurusHealth.ru

Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична. Синоними: nomatropinum hydrobromicum, nomatropine хидробромид

Homatropine хидробромид (Nomatropini hydrobromidum) .Tropinovogo манделична киселина естер gidrobromid.Sinonimy: Nomatropinum hydrobromicum, Nomatropine hydrobromide.Poluchaetsya полусинтетички putem.Bely без мирис кристален прав, лесно растворлив во вода (1: 6), тоа е тешко - во алкохол. Решенија tindalizuyut за 1 ч на 60 + - 65 "C 5 razili на + 75-80 "C 3 пати или подготвени asepticheski.Po структура и фармаколошки својства слични на atropinu- се разликува од вториот помалку активни и помалку продолжена deystviem.Primenyayut како 0,25-0,5 - 1% воден раствор главно во офталмолошка практика како средство за предизвикувајќи парализа и rasshireniezrachka akkamodatsii. Мидријаза се случува брзо и поминува низ 10 - 20 на производот ch.Formy: poroshok- 0,25% раствор во ампули од 5 ml.Vypuskaetsya, исто така, продолжено дрога - homatropine хидробромид раствор со 0.25% метилцелулоза (Solutio Nomatropini hydrobromidi 0,25% Methylselluloso сума). Безбоен транспарентни или малку opalestsiruyuschayazhidkost- pH 4.0 - 6.0 во шишенца од 5 и 10 ml.Hranenie: Листа А. Во добро затворени тегли заштитени од svetameste.Rp: ​​Сол.. Homatropini hydrobromidi 0,25% 5 mlD.S. капки за очи
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Фенотерол (fenoterolum) *. 1- (3,5-дихидроксифенил) -2- (p-хидрокси-a-метил-phenethylamino) етанол.…Фенотерол (fenoterolum) *. 1- (3,5-дихидроксифенил) -2- (p-хидрокси-a-метил-phenethylamino) етанол.…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Etad (etadenum). 8- (2-хидроксиетил) амино-аденин хидробромид хидрат. Бела до жолтеникаво бел…Etad (etadenum). 8- (2-хидроксиетил) амино-аденин хидробромид хидрат. Бела до жолтеникаво бел…
Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…Temehin (temechinum). 2,2,6,6-tetrametilhinuklidina хидробромид. Бела или бела боја со примеси на…
Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними:…Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними:…
Flomax (verodual) *. Комбиниран аеросол формулација која содржи фенотерол b2-adrenoagonists…Flomax (verodual) *. Комбиниран аеросол формулација која содржи фенотерол b2-adrenoagonists…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…
Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…
» » » Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична. Синоними: nomatropinum hydrobromicum, nomatropine хидробромид