ma.GurusHealth.ru

Furagin (furaginum). N- (5-нитро-2-фурил) -allilidenaminogidantoin. На жолто или портокалово-жолта кристален прав, без мирис и горчлив вкус

Furagin (Furaginum) .N- (5-нитро-2-фурил) -allilidenaminogidantoin.Zhelty или портокалово-жолта кристален прав, без мирис, горчлив вкус. Практично нерастворлив во вода и spirte.Primenyayut за внатрешни работи и на локално ниво. Во внатрешноста се администрира најчесто во случаи на инфекции на уринарниот тракт (акутен и хроничен пиелонефритис, циститис, уретритис, инфекција по операција на органите на урогениталниот систем и др.). Донесена по јадења 0,1 - 0,15-0,2 r2 - 3 пати на ден. Во текот на третманот 7 - 10 дена. Ако е потребно kurslecheniya повторува по 10 - 15 dney.Inogda furagin употреба во инфективни и воспалителни болести на респираторниот putey.Mestno furagin се користи за миење и за наводнување во хируршки и акушерски практика за gnoynyhran третман, изгореници, фистули перење итн Спроведување на решение за 01:13 ООД naizotonicheskom натриум hlorida.V решение офталмолошки пракса пропишани со конјунктивитис, кератитис, постоперативно, итн Капки за очи (раствор 2 kaplivodnogo 01:13 000 неколку пати на ден) .Pobochnye ефекти и контраиндикации се исти како и за други nitrofuranov.Formy Производство: poroshok- таблети од 0,05 g во пакет од 100 shtuk.Hranenie: листа Б на суво место, заштитено од светлина.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…Кверцетинот (quercetinum). 3,5,7,3`4`-pentaoksiflavon. Синоними: флавин, meletin,…
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Furadonin (furadoninum). N- (5-нитро-2-furfurylidene) -1-aminogidantoin. Синоними: нитрофурантоин,…Furadonin (furadoninum). N- (5-нитро-2-furfurylidene) -1-aminogidantoin. Синоними: нитрофурантоин,…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…Кодеин фосфат (codeini phosphas). Синоними: codeinum phosphoricum, кодеин фосфат. Бел кристален…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
» » » Furagin (furaginum). N- (5-нитро-2-фурил) -allilidenaminogidantoin. На жолто или портокалово-жолта кристален прав, без мирис и горчлив вкус